Összefogás Böjte Csaba erdélyi árváiért – Püspökvári sajtótájékoztató

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_12.gyor.jpgAz immár 12. alkalommal megrendezendő Győri Szeretet Napok rendezvény kapcsán tartott sajtótájékoztatót április 29-én, kedden 11 órakor a Győri Egyházmegye a Győri Püspökvár kertjében.

A 2003 óta minden évben megrendezett, bevételével teljes egészében Böjte Csaba ferences szerzetes erdélyi gyermekmentő szolgálatát támogató rendezvénysorozatot idén különleges sajtótájékoztatón mutatták be. Az apropó a Leier Autó Kft.-vel való szorosabb együttműködés létrejötte volt, melynek keretében a május 17-én 19 órától rendezendő jótékonysági bál során fellép Vastag Csaba, akinek együttműködő partnere a Leier Autó Kft.
Elsőként a rendezvény fővédnöke, dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök szólt néhány szót. A kezdetek felidézése után hangsúlyozta, mennyire fontos ez a rendezvény a Győri Egyházmegyének is, hiszen a találkozás és adakozás által nemcsak az erdélyi gyerekek, hanem mi is gazdagodunk lelkiekben. A megyésfőpásztor után Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő mutatott rá arra, hogy a Szeretet Napok az évek során Győr egyik legfontosabb rendezvényévé nőtte ki magát. Kifejezte, lokálpatriótaként nagy örömmel támogatja a rendezvényt és annak célját, s magánemberként, családjával is szívesen részt vesz a programokon. Harmadikként Márton László, a Leier Autó Kft. ügyvezetője mondott néhány gondolatot. A rendezvény elnevezéséből kiindulva Szent Pál szeretet-himnuszából idézett, s kiemelte, milyen fontos ez az együttműködés a Leier Autó Kft. számára.
Az idei Szeretet Napok újdonsága, hogy a rendezvény köré „Csillagösvény a Dunántúlon” címmel egy több állomásos körút szerveződött, melynek során Böjte Csaba és a tusnádfürdői gyerekek egyházmegyénk több helyszínére, így Csornára, Kapuvárra, Sopronba, Agyagosszergénybe és Gyermelyre is ellátogatnak. Rendezvényünk győri programsorozata május 17-én, szombaton jótékonysági bállal veszi kezdetét, melyre 19 órától a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának győri rendezvénycsarnokában (Schwarzenberg u.) kerül sor. A tombolával színesített élőzenés mulatság során fellép Vastag Csaba. A bálra szeretettel várunk minden szórakozni és adakozni vágyót. Május 18-án, vasárnap 10 órakor püspöki szentmise lesz a Győri Székesegyházban, 11 órától 18 óráig pedig egész napos vidám forgatag várja az érdeklődőket a Győri Püspökvár kertjében színvonalas színpadi előadásokkal, felnőtt- és gyermekprogramokkal, illetve gasztronómiai lehetőségekkel. Rendezvényünket megtiszteli jelenlétével Böjte Csaba ferences szerzetes, dr. Pápai Lajos megyéspüspök, fővédnök, illetve Borkai Zsolt polgármester és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, védnökök. Az este folyamán, 17 órai kezdettel koncertet ad Ferenczi György és a Rackajam
A rendezvényről további információk itt találhatóak.
Győri Egyházmegye
Fotó: Ács Tamás