Segítesz? Hogyan?

Szeretettel és köszönettel fogadjuk a felénk nyújtott kezeket. A jószándékú emberek imájukkal, a szabadidejük odaajándékozásával, gyermekek befogadásával, anyagi hozzájárulásukkal segítik otthonainkat. Nélkülük Déva nem lehetne a szeretet, az összefogás és a remény élő és éltető szimbóluma.


Imával: Hihetetlen erővel képes összefogni minden jó szándékú embert az ima ereje. Egymásba kapcsol, erőt ad, a Istenhez emel. Déván és környékén számtalan emberi ésszel, képzelőerővel, tapasztalattal el nem gondolható módon valósulnak meg a megvalósíthatatlan dolgok. A csoda itt hétköznapi módon létezik, jelen van és működik. Sokszor csak ez segít! Imádkozz érte.

Az időd odaajándékozásával: Csaba testvér gyakran mondogatja nekünk; jó lenne ha a fiataljaink, az anyaországi testvéreink eljönnének és adnának nekünk az életükből, egy hetet, egy hónapot, egy évet…. Hihetetlen nagy szükség van munkás kezekre, a gyermekek ölelgetésére, simogatására, a beszélgetésekre, a nevelőszülők időleges tehermentesítésére…. Néhány heti ottléttel is nagyon nagy terhet vehetsz le a hátukról.

Nagyon nagyon jó belecsöppenni a dévai lelkületbe, - erre hív Csaba testvér is…. Természetesen nem lenne szerencsés dolog, hogy ott ahol az esti vacsora (vajas)kenyerét is össze kell koldulni – egyszerre több tucat fiatal érkezne segíteni. Igaz a Jóisten ettől nagyobb problémákat igazít el, nap mint nap arrafelé, de úgy gondoljuk mégis, ezeket a látogatásokat jó lenne megszervezni.

A szerveződéseket a Dévai Gyermekotthon vezetőjével, Kolozsvári Tiborral kellene egyeztetni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  Tel: 00-40-741-548547.

Anyagi segítséggel: Itt elsősorban pénzre gondolunk, hiszen ruhát, egyebet … gyakran küldenek, élelmiszert pedig nagyon nehéz átjuttatni. A pénzzel jól lehet gazdálkodni és szintén hihetetlen nagy szükség van rá. A gyermekek megmentéséhez minimális pénzre van szükség, kb. havi 10-15ezer Ft-ra. Ennek a felére van csak anyagi fedezet. A többit Csaba testvérnek kell „összekoldulnia”. Az élelmiszer, kenyér, stb. árak gyakran magasabbak, mint idehaza. Tejtermékeket a gyermekek nemigen esznek, pedig nagyon fontos lenne….

Magyar Külkereskedelmi Bank - MKB 10300002-20145639-00003285

Gyönyörű kezdeményezések indultak útnak: idehaza létezik olyan iskolai osztály, ahol a tanulók havonta 3-400Ft-ot raknak be a „közösbe” és így a fagyipénzükből, egy dévai gyermek megmentését fedezik teljes egészében. A gyermek fényképe ott van az osztályban, tudják a nevét…. ismerik. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bizonyára van ötletetek, segítsetek!

A mai időben felgyorsult az információáramlás. Az utóbbi időben - azt lehet mondani - Csaba testvér a TV-ben, az újságokban, … szinte mindenütt jelen van. Kicsit azonban hamis lehet a kép: a sokszor, sok helyen „jelen levés” még nem jelenti a segítség megjelenését.

Az a tapasztalatom, ha Te személyesen nem állsz mellé, ha Te személyesen nem fektetsz bele energiáidból, ha Te személyesen nem segítesz…… semmi sem megy tovább. Gyere állj mellénk, próbáljuk együtt: türelemmel, szeretettel, reménnyel a szívünkben.

Hegyi János

kurátor
Szerző: Hegyi János

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nagyon sok harc és küzdelem ebben a világban abból a gyerekes gondolkodásból fakad, hogy azon veszekszünk, kinek van igaza, nem érvelünk, nem keressük a másik logikus meggyőzésének lehetőségét, hanem türelmetlenségünkkel a másikat ellenségünkké tesszük. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 24. szombat, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Építsük Istenországát!

Én hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube