Segítesz? Hogyan?

Szeretettel és köszönettel fogadjuk a felénk nyújtott kezeket. A jószándékú emberek imájukkal, a szabadidejük odaajándékozásával, gyermekek befogadásával, anyagi hozzájárulásukkal segítik otthonainkat. Nélkülük Déva nem lehetne a szeretet, az összefogás és a remény élő és éltető szimbóluma.


Imával: Hihetetlen erővel képes összefogni minden jó szándékú embert az ima ereje. Egymásba kapcsol, erőt ad, a Istenhez emel. Déván és környékén számtalan emberi ésszel, képzelőerővel, tapasztalattal el nem gondolható módon valósulnak meg a megvalósíthatatlan dolgok. A csoda itt hétköznapi módon létezik, jelen van és működik. Sokszor csak ez segít! Imádkozz érte.

Az időd odaajándékozásával: Csaba testvér gyakran mondogatja nekünk; jó lenne ha a fiataljaink, az anyaországi testvéreink eljönnének és adnának nekünk az életükből, egy hetet, egy hónapot, egy évet…. Hihetetlen nagy szükség van munkás kezekre, a gyermekek ölelgetésére, simogatására, a beszélgetésekre, a nevelőszülők időleges tehermentesítésére…. Néhány heti ottléttel is nagyon nagy terhet vehetsz le a hátukról.

Nagyon nagyon jó belecsöppenni a dévai lelkületbe, - erre hív Csaba testvér is…. Természetesen nem lenne szerencsés dolog, hogy ott ahol az esti vacsora (vajas)kenyerét is össze kell koldulni – egyszerre több tucat fiatal érkezne segíteni. Igaz a Jóisten ettől nagyobb problémákat igazít el, nap mint nap arrafelé, de úgy gondoljuk mégis, ezeket a látogatásokat jó lenne megszervezni.

A szerveződéseket a Dévai Gyermekotthon vezetőjével, Kolozsvári Tiborral kellene egyeztetni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  Tel: 00-40-741-548547.

Anyagi segítséggel: Itt elsősorban pénzre gondolunk, hiszen ruhát, egyebet … gyakran küldenek, élelmiszert pedig nagyon nehéz átjuttatni. A pénzzel jól lehet gazdálkodni és szintén hihetetlen nagy szükség van rá. A gyermekek megmentéséhez minimális pénzre van szükség, kb. havi 10-15ezer Ft-ra. Ennek a felére van csak anyagi fedezet. A többit Csaba testvérnek kell „összekoldulnia”. Az élelmiszer, kenyér, stb. árak gyakran magasabbak, mint idehaza. Tejtermékeket a gyermekek nemigen esznek, pedig nagyon fontos lenne….

Magyar Külkereskedelmi Bank - MKB 10300002-20145639-00003285

Gyönyörű kezdeményezések indultak útnak: idehaza létezik olyan iskolai osztály, ahol a tanulók havonta 3-400Ft-ot raknak be a „közösbe” és így a fagyipénzükből, egy dévai gyermek megmentését fedezik teljes egészében. A gyermek fényképe ott van az osztályban, tudják a nevét…. ismerik. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bizonyára van ötletetek, segítsetek!

A mai időben felgyorsult az információáramlás. Az utóbbi időben - azt lehet mondani - Csaba testvér a TV-ben, az újságokban, … szinte mindenütt jelen van. Kicsit azonban hamis lehet a kép: a sokszor, sok helyen „jelen levés” még nem jelenti a segítség megjelenését.

Az a tapasztalatom, ha Te személyesen nem állsz mellé, ha Te személyesen nem fektetsz bele energiáidból, ha Te személyesen nem segítesz…… semmi sem megy tovább. Gyere állj mellénk, próbáljuk együtt: türelemmel, szeretettel, reménnyel a szívünkben.

Hegyi János

kurátor
Szerző: Hegyi János