Nem szabad hurcolni a negatívumokat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Rolunk_irak_hitTV.jpgNemcsak az ünnepekkor, hanem egész évben a pozitívumokra kellene koncentrálniuk az embereknek – erről Böjte Csaba beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 

 

 

A ferences szerzetes szerint nem szabad magunkkal hurcolni a negatívumokat, helyette inkább a kitűzött céljainkra kell koncentrálni. „Nem azért kell valamit csinálni, mert megfizetik, vagy mert erőt nyer az ember belőle, hanem mert »jó buli«. Én szeretek jót tenni. Olyan jó dolog látni, amikor az ember meg tud valakit vigasztalni, vagy a hegyi patak tisztaságával, nyugalmával haladni a cél felé, és nem magával hurcolni mindenféle mocskot. Nem azért kell, hogy megbocsátsak bárkinek, mert a Jóisten ezt kéri, hanem azért, mert olyan nehéz haragudni” – fogalmazott a ferences szerzetes.
HírTV
 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Azt mondják, hogy a fa arra esik majd hulltában, amerre hajolt életében. Amilyen széppé vagy torzzá formáltuk magunkat az életünkben, olyan pályára állunk a halálunk pillanatában. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 22. csütörtök, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nyugalom

Az embernek imáiban állandóan kutatnia kell, mi az ő testreszabott feladata, és azt nyugodtan, következetesen valósítsa meg. Jézus nem siet. Bármennyire is sürgeti Istent a világ megváltásának nagy kérdése, nem születik két hónapra az angyali látogatás után.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube