3. állomás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_mariap.jpgImádkozzunk Máriával Pünkösdre készülve,
Világunknak a Békesség Lelkét kérjük!

 

Dicsőség az Atyának…
Miképpen kezdetben…


Hanganyag:

Evangélium Szent Lukács könyvéből:
Mária még ezekben a napokban útnak indult, és a hegyekbe sietett, Júdea városába. Zakariás házába tért be és üdvözölte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel. Nagy szóval felkiáltott: „Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse! Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám? Lásd, mihelyt meghallottam köszöntésed szavát, az örömtől megmozdult méhemben a gyermek.  Boldog, aki hitt annak a beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!” Lk 1, 39-45.
Elmélkedés:
Mária, egy hosszú, több mint 120 kilométeres fárasztó út után, belép Erzsébet otthonába, és a kisbaba, Erzsébet méhében megérzi a fényt, a jókedvet és örömében megmozdul. Milyen szép kép! Erzsébet örömmel átöleli Máriát és Mária vidám Magnificat-ot énekel. Pedig ha jól belegondolunk, a sok bizonytalanság miatt, a fárasztó, hosszú út után Mária elkeseredetten, szomorúan is toppanhatott volna be e távoli rokon házába és siránkozva, a maga lamentációját mondva, kereshette volna a vigaszt. Uram Istenem, milyen jó lenne, ha mindenki, akivel nap mint nap találkozom, a találkozás örömétől jókedvre derülne, ha Mária példájára jelenlétünk vidámságot, reményt, optimizmust nyújtana a környezetünknek. Milyen jó lenne, ha a reális nehézségeket, gondokat vállalva, beléd és önmagunkba vetett bizalommal mi is megtudnánk írni a magunk hálaadó imáját, a Magnificat-ot.
Könyörögjünk:
Uram, szép világodnak, vidám, erős hírnöke Mária, úgy szeretnék én is melléje állni, és kis Máriaként, e szomorú, aggódó világba, örömet, reményt hozni. Segíts meg, hogy jártunkban – keltünkben, munkánkat végezve, vidám kicsattanó jókedvvel, örvendeni tudjunk az életnek, mindennapi betevő falatunknak, és hálatelt szívvel téged dicsőítve Magnificat-ot énekeljünk.
Azért, hogy Mária vidám, életerős, Magnificat-ot éneklő lelkülete a miénk legyen, az áldott békével így imádkozunk:
Most segíts meg Mária…