7. állomás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_mariafold.jpgImádkozzunk Máriával Pünkösdre készülve,
Világunknak a Békesség Lelkét kérjük!

 

Hanganyag:

Dicsőség az Atyának…
Miképpen kezdetben…
Evangélium Szent Lukács könyvéből:
…lementek galileai városukba, Názáretbe.A gyermek pedig nőtt és erősödött, bölcsesség töltötte be, és az Isten kegyelme volt rajta. Lk 2, 39-40.
Elmélkedés:
Mária családjával haza tér Názáretbe. Nem kápráztatta el őket az akkori világ egyik szuper hatalma, Egyiptom, a maga megannyi nagy lehetőségével, a híres alexandria-i könyvtárával, gazdagságával. Gondolom, hogy sokkal több munkalehetőség lett volna a kézműves József számára, az évek alatt kialakult kapcsolatrendszere jóvoltából, a pompát szerető nagy városokban.
A cseperedő Jézusnak is biztos, hogy sokkal jobb tanulási lehetőségei lettek volna a híres, nagy múltú egyiptomi iskolákban, de ők mégis visszatérnek szülőföldjükre, népük körébe, az egyszerű porfészekbe, Názáretbe. Az évek alatt, az idegenben kialakult barátságokat, kötődéseket, szálakat örökre el kell tépni, hisz nincs ott telefon, visszaút. Néhány motyóval, ami talán egy kis csacsira ráfér, neki kell vágni a veszélyes útnak. Elindulnak, mennek a népük nagy családjához, a szülőföldjükre! Mi várja otthon őket? Az évek alatt biztos, hogy összeomlott a kis házuk, széthordták mindenüket, de ők mégis útra kelnek mindent elhagyva, Istentől kapott második legnagyobb kincsükért, a népük által lakott drága szülőföldjükért.
Könyörögjünk:
Urunk Istenünk, te hihetetlenül mélyen belénk írtad a szülőföldünk iránti szeretetet, kötődést. A te ajándékod a szülőföldünk, népünk iránti szeretetünk, ragaszkodásunk. Segíts meg bennünket, hogy békében, tisztességes szeretetben élhessünk ott, azon a földön ahol bennünket létbe szólítottál, népünk nagy családjában, drága szülőföldünkön.
Szülőföldünkért, drága népünkért így imádkozunk:
Most segíts meg Mária…