Domus Pacis - Keresd

b_300_300_16777215_00_images_stories_DSC_7319.JPG"Uram, tégy engem a te békéd eszközévé,

hogy ahol gyűlölet lakik, oda szeretetet vigyek!" 

Szent Ferenc

A kistestvérek Közösségével, világiakból álló lelki testvéreimmel, húsz évvel ezelőtt Déván, a romos kolostor udvarán együtt imádkoztunk, kértük a jó Istent, hogy segítsen meg segíteni a bajban lévő gyermekeken!! Nagy volt a baj, és mi a legkisebbekhez, a gyermekekhez hajoltunk le!! Eltelt húsz év és Istennek hála sok sok gyermek és felnőtt arcáról törölhettük le a könnyet, adhattunk a kezükbe kenyeret, tanszert, szakmát, mindazt mire szükségük volt!!

 
Ma a Keresdi várkastély udvarán világi testvéreimmel ugyancsak együtt imádkoztunk, de most mivel úgy éreztük, hogy ma világunk legsebezhetőbb értéke a Béke, ezért ma a békéért imádkoztunk! Oly sok háború dúl a világban, de a kisebb közösségek, a családjaink közül is oly sok veszekedésben bomlik szét, ezért ahogyan Ferenc pápa is kéri felvállaltuk Szent Ferenc Atyánk jelmondata szerint az evangéliumi  béke szolgálatát!! Ezért az átvett házat a Béke Házának neveztük el! Latinul Domus Pacis lesz a ház neve, mely nevében természetesen a célját is hordozza!  
 
Igen egy új irányt szeretnénk felvállalni, a gyermegvédelem, a szociális munka mellett Krisztus egyik legtöbbször hangozhatott parancsát akarjuk teljesíteni: hirdetni az evangélium békéjét, örömét! Ezt a gyógyító fényt, sebeinkre irt jelentő tanítást szeretnénk szolgálni, keresni Keresden!!  
 
Szeretettel, Csaba t.