2o14 szeptember 25.

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_IMG_2636.JPGHeródesről írja a mai evangélium: ".. kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust." Lk 9,7-9
 
A keresztény ember egy élő, bennünket meghallgató, hozzánk szóló Istent keres, - és ami nagyon nagyszerű - ölelhet át hite erős karjával!! 
 
A keresztény  imádság, meditáció nem rólunk szól,  mi nem a saját határainkat szeretnénk kitágítani általuk, nem önmagunkat akarjuk megváltani,  mennyországba juttatni, hanem ajtót szeretnénk nyitni, a hozzánk bekopogtató Isten előtt!  
 
Krisztus hívő nem akar önmaga bölcs kútfejéből okos gondolatokat verejtékes munkával kitermelni, mind a szorgos bányász lent a kőfejtőben, hanem egyszerüen tudja, hogy nincs egyedül! Tudja, hogy van számára is Valaki aki mindenkinél fontosabb, és akinek társasága mind a tavaszi napfény a földet, képes öt is csodaszép élettel belakni, virágzó pompába öltöztetni!
 
A gyermek gyermek marad még akkor is, ha megfogja az ö édesapja erős, nyugalmat, biztonságot sugalló kezét! Az édesapja oldalán lépkedő gyermek számára  a vándorút fáradalmai és annak veszélyei továbbra is ott vannak, de az biztatóan mosolygó, jóságos apa örömteli társasága, az utat egycsapásra megváltoztatja és az ami addig félelmetesen sötét volt, azt a szülői jelenlét örömteli utazássá teszi!! 
 
A keresztény ember legszebb imája a szemlélődés! Ebben a termékeny csendben a hit fényénél, mint a tanítványok Mesterünk lábához ülünk, és hagyjuk, hogy elcsendesedett lelkünkbe,  jóságos szavai mind a felszántott földbe az életet hozó jó mag belehulljon!   
 
A mindennapi rohanásban elfáradva csendesedjünk el  és "keressük az alkalmat, hogy személyesen láthassuk Jézust"!
 
Szeretettel, Csaba t.