Az egyházi év utolsó napjai

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_robbantas.jpgAz egyházi év utolsó napjainak olvasmányai a végső időkre irányítja figyelmünket! Hogy mindez mikor fog bekövetkezni? Ezt Jézus szavai szerint még  az Isten angyalai sem tudják!! Nekünk úgy kell imádkoznunk mintha már holnap történne mindez, de úgy kell terveznünk, dolgoznunk, mintha soha nem jönne el a világ vége!  Nagy alázattal úgy gondolom, hogy sok sok minden tőlünk emberektől függ, ezért fontos, hogy bűnbánatot tartva egymással kibékülve, szépen, szentül éljük az életünket, a többit meg alázattal  a gondviselő, jóságos mennyei Atyánkra bízzuk!!
Szeretettel,
Csaba t.
Jézus  így  jövendölt   Jeruzsálem  pusztulásáról  és   a  saját második eljöveteléről: Amikor látjátok,  hogy Jeruzsálemet  hadsereg veszi  körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a  pusztulása! Akkor, akik Júdeában  vannak, fussanak a  hegyekbe; akik  a városban  meneküljenek el;  és akik  vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjék mindaz, amit az Írás mond. Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt  a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány népek közé.  Jeruzsálemet pogányok  tiporják, amíg  idejük be nem  telik.
Jelek lesznek  a Napban,  a  Holdban és  a  csillagokban, a földön  pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a  hullámok háborgása miatt. Az  emberek megdermednek a  rémülettől, miközben  várják, hogy mi történik  a világgal.  A mindenség  összetartó erői megrendülnek.
Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.
Lk 21,20-28