Isten jó szolgája Márton Áron!!

„Jutalmazd meg szolgáidat: a prófétákat, a szenteket, és akik nevedet félik, kicsinyeket és nagyokat…” Jel 11,18
 
 
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
 
Kedves Paptestvérek!
 
Köszönöm mindenkinek, aki a Márton Áron misszió - nagyjátékfilm előkészítéséhez szükséges adománygyűjtésbe bekapcsolódott. Az októberi papi rekollekció alkalmával, hála Istennek és a paptestvérek jó szándékának, az adománydobozok, főleg Székelyföldön, sok helyre eljutottak.  
Ennek a templomi gyűjtésnek a fő célja a templomba járó hívők érdeklődésének felkeltése Márton Áron püspökünk élete és tanítása iránt, valamint tájékoztatás a nagyjátékfilm tervéről, azzal a reménnyel, hogy Erdély népe ezt a filmet magáénak fogadjarészt vegyen benne, támogassa, közösségileg is egységben megmozduljon.
Ez után a kezdeti gyűjtés után megpróbáljuk megszólítani a templomba nem járó rétegeket is. Végül pedig azokat a személyeket, akik nagyobb vagyon fölött sáfárkodnak, illetve a diaszpórában élő magyarokat. 
Munkánkat abban a hitben végezzük, hogy a püspök úrról készülő nagyjátékfilm által átörökíthetjük azokat az értékeket, amelyek Erdély legkritikusabb korszakában a népet éltették és legszebb erkölcsi győzelmeihez vezették. A film készítési folyamata során szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni Márton Áron életét és korát, népszerűsíteni tanítását, azt az örökséget, amiből ő maga is táplálkozott. Ez megújító erőt, tisztánlátást, biztos támpontokat hozhat a jelenkor emberének erkölcsileg, szellemileg zilált életébe.
Ennek megvalósításában az egyik lépés, az adománygyűjtés (valószínűleg hosszas) folyamata elkezdődött. Szeretném megkérni a kedves Paptestvéreket, hogyha van rá lehetőségük, az összegyűlt adományokat a Márton Áron Film Egyesület banki számlájára tegyék, az egyházközség nevét feltüntetve. Ahol a főesperes urak felvállalják, nyugtatömböt juttatunk el a főesperesi hivatalba, hogy ezzel átvehessék a további felkínált adományokat is, ugyanis hirdetni fogjuk a sajtóban a film támogatásának ezt a lehetőségét is. A továbbiakban pedig, aki jónak látja, még hagyhatja az adománygyűjtő dobozt a templomban addig, amíg a józan bölcsesség diktálja. 
            A következő mozzanatként meghívjuk a református és unitárius egyházat, hogy kapcsolódjanak bele a gyűjtésbe és az üzenet hordozásába is.
            Csatolva mellékelünk egy leírást, paptestvéreinket közvetlenebbül érintő, a nagyjátékfilmmel kapcsolatos kezdeti feladatokról, elképzelésekről.
 
Hálával és köszönettel:
Papp László
 
 
 
Elérhetőségeink:Tel:0744-997042,www.martonaronfilm.ro ,Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Bankszámlaszám:
Asociatia Aron Film Egyesület
CNP/CUI 33035501
Sediul: Tirgu-Mures, str. Călăraşilor nr. 1
RON:  RO47BTRLRONCRT0245987901
HUF:   RO10BTRLHUFCRT0245987901
EUR:   RO94BTRLEURCRT0245987901b_300_300_16777215_00_images_stories_1395413_671766432858317_1789558409_n.jpg