Nézzétek az Isten Báránya!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_kisjezus7.jpgHéli főpap nem okoskodik a gyermek előtt, hanem egyszerűen az Istenhez küldi a kis Sámuelt!! 

"Nézzétek az Isten Báránya!!" mondja Keresztelő János a fiataloknak, és nagy alázattal Krisztushoz küldi a tanítványokat! 

 

Nekünk Isten szolgáinak, prófétáinak egyetlen dolgunk van, biztatni, bátorítani az embereket, hogy arcukat Isten felé fordítsák!! 

A gonosz szeretné elhitetni velünk, hogy kicsik, gyengék vagyunk, hogy Isten személyválogató, beképzelt, s nem áll szóba bárkivel!! Testvérem, ahhoz hogy megismerd Istent, hogy lábához ülj, nem kell szenté válj, mert éppen azáltal leszel szent, hogy Krisztus lábúhoz ülsz nyitott szívvel! 

Mária Magdolna nem imádkozott évekig, nem tanult teológiát azért, hogy megszólíthassa Mesterét, hanem úgy ahogy volt bűnösen, sírva Jézus lábához ült! Az emberek botránykoztak, de Jézus nem küldte el, mert Ő szereti a századikot is, az elveszettet, szeret Ő téged is! Bizalommal szólítsd meg imádságos szeretettel Istenedet, Ő egészen biztos, hogy a csendben válaszolni fog!!

Szeretettel, Csaba t. 

 

 

Napi evangélium

2015. január 18. – Évközi 2. vasárnap
(Jn 1,35-42)

Abban az időben Keresztelő János ott állt két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: „Nézzétek, az Isten Báránya!” Két tanítványa hallotta, hogy János ezt mondta, és követni kezdte Jézust. Amikor Jézus megfordult, s látta, hogy követik, megkérdezte: „Mit kívántok?” Azok ezt felelték: „Rabbi – ami annyit jelent, hogy Mester – hol laksz?” „Jöjjetek, nézzétek meg!” – mondta nekik. Elmentek tehát vele, megnézték, hogy hol lakik, és aznap nála maradtak. Ez a tizedik óra körül volt. A kettő közül, akik hallották ezt Jánostól és követték Jézust, az egyik András volt, Simon Péter testvére. Ő először testvérével, Simonnal találkozott, és szólt neki: „Megtaláltuk a Messiást, vagy más szóval a Fölkentet”, és elvitte Jézushoz. Jézus rátekintett, és így szólt hozzá: „Te Simon vagy, János fia, de Kéfásnak, azaz Péternek fognak hívni.”