Akarsz-e meggyógyulni?

 b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_DSC_8974.JPG2015. március 17. – Kedd
 „Akarsz-e meggyógyulni?”  Kérdi tőled Jézus Krisztus a nagyböjt csendjében! Hány kisebb nagyobb bajból, nehézségből, rósz szokásból, bűnös állapotból, de akár betegségből is Krisztus kezét fogva, erős akarattal felállhatnánk, és kitörhetnénk, ha valóban AKARNÁNK! 
 
Az akaraterőt, lelkünk izmait az élő hit mozgatja, mert ha hiszem, hogy van megoldás az én bajomra, ha hiszem, hogy Isten segítségével képes vagyok kitörni létemet torzító nehézség alól, akkor talpra állok és elindulok! 
 
Egy kedves ismerősöm hosszú évek dohányzása után elment Máriához Csíksomlyóra és a megkezdett csomag szivart, és a gyújtót letette a templomba és szabadon távozott!  Én hogy állok az akarat erővel? Mennyi idő alatt hozom meg döntéseimet és azokat kitartó munkával valóra váltom?  
 
Krisztus azt akarja, hogy mindannyian Isten gyermeki tiszta, szabad, egészséges, boldog életet éljünk! Neked is segíteni akar! Fogd meg bizalommal a Teremtőd erős kezét, lelkierőért imádkozva állj fel és indulj el, menj tovább a szabadság, a gyógyulás, az élet útján!! 
 
Szeretettel,
 
Csaba t. 
----------------------------------------------

A húsvéti  ünnepekre Jézus  fölment  Jeruzsálembe. Volt  Jeruzsálemben  az úgynevezett  Juh-kapu  mellett  egy  fürdő,  amelyet  héberül  Beteszdának neveztek. Öt oszlopcsarnoka  volt, ahol  nagyon sok  beteg feküdt:  vakok, sánták és  bénák. Volt  ott egy  harmincnyolc éve  beteg ember  is.  Jézus látta,  ahogy   ott  feküdt,   és  megtudta,   hogy  már   régóta   beteg.
Megszólította: „Akarsz-e meggyógyulni?” A beteg azt felelte: „Uram!  Nincs emberem, aki  levinne  a fürdőbe,  amikor  mozgásba  jön a  víz.  Mire  én odaérek, már más lép be előttem.”  Jézus erre azt mondta neki: „Kelj  föl, vedd ágyadat, és járj!” Az  ember azonnal meggyógyult. Fölvette ágyát,  és járni kezdett.  Aznap  éppen szombat  volt.  A zsidók  ezért  rászóltak  a meggyógyított emberre:  „Szombat van;  nem szabad  az ágyadat  vinned.”  Ő azonban így válaszolt  nekik: „Aki meggyógyított,  azt mondta nekem:  Vedd ágyadat, és járj!” Megkérdezték tőle: „Kicsoda az az ember, aki azt mondta neked, hogy vedd ágyadat, és járj?” A meggyógyult ember azonban nem tudta,  hogy ki volt az. Jézus ugyanis  továbbment, amikor tömeg verődött össze  a helyszínen.  Később  Jézus  a   templomban  találkozott  a   meggyógyított emberrel, és  ezt  mondta  neki:  „Látod,  most  meggyógyultál.  Többé  ne vétkezzél, hogy  valami  nagyobb bajod  ne  essék!” Az  ember  elment,  és elmondta a zsidóknak, hogy Jézus volt az, aki meggyógyította őt. A  zsidók üldözték Jézust, mert mindezt szombaton cselekedte.
   Jn 5,1-16