2015. április 25., Szent Márk evangélista ünnepe

Csíksomlyói fiatalok elindulnak ki a templomból, az emberek közé a csodatevő Mária kegyszobrának a másolatával!Mk 16,15-20„Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!"  A misszió nem valami fényűző elit sport az Egyházban, hanem Isten szent, megkerülhetetlen parancsa!! És Isten nem azért küld hirdetni az evangéliumot, hogy több báránykája legyen az ő a nyájba, hanem azért, mert ha az emberek nem térnek meg, ha nem a szeretet, a jóság, az irgalom fogja őket vezetni, akkor háborúk, gyilkosságok, fájdalmak fogják elemészteni a világunkat! Nincs alternatíva, a világ vagy Krisztus köré áll szeretetben, vagy elpusztítja önmagát! 
Jézus téged is küld minden emberhez, néphez, nemzethez! Induljunk el, ne várjunk biztatást senki mástól!! Tágítsuk ki a szíveinket és szeretettel fordítsuk egymás felé jósággal az arcunkat!! 
Csaba t. 
Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak.” Az Úr Jézus, miután ezeket elmondta nekik, felvétetett a mennybe, és helyet foglalt az Isten jobbján. Ők pedig elmentek, és mindenütt hirdették az evangéliumot. Az Úr együtt munkálkodott velük, és az igehirdetést megerősítette a jelek által, amelyek kísérték őket.