Imaszándék - 2018. jan. 16

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_7379K.jpgA sokgyerekes családokért imádkozunk.
Felcsíki területen dolgozik kedves kolléganőm Both Fodor Ildikó, az ő feladata Marosfőtől Balánbányáig, Csíkszeredáig a szegény családokat felkeresse, és erejéhez mérten a mindennapi küzdelemben segítse. Jelezte hogy három - négy nagycsalád bajba került és egyenként 6-7 gyermekkel komoly veszélyben van. Sajnos a mindennapi küzdelem, s mellette az emberi gyengeség megoldja a családi köteléket, és ilyenkor a nagycsalád könnyen felbomlik, szétsodródik. 
Mit lehet ilyenkor tenni? Ha a vigasztalás, a bátorítás, az azonnali segítség nem elég, akkor az alapítványunk kimenekíti a családot ha lehet, vagy a családnak egy részét, és biztonságos helyen elhelyezi! Az évek során több ilyen törött családot is befogadtunk, legtöbbször magára maradt édesanyát, akár öt -hét gyermekével is. De arra is van példa, hogy magára maradt édesapát fogadtunk be három szép gyermekével. Az alapítványunk megtesz mindent, hogy a családok ne hulljanak szét, ezért áldozatokat is hozunk, hogy az ami összetartozik az együtt is maradjon. Nekünk elvben mindegy, hogy ki neveli a gyermeket, ezért ha van bármi kis esély arra, hogy a szülő rehabilitálódjon, akkor mindig próbáljuk úgy szervezni gyermekvédelmi munkánkat, hogy a gyerekeket a vér szerinti rokonok neveljék. Arra is van példa, hogy egy nagyobb leánytestvér, három kis testvérének a nevelője.
Felcsíkon, hogy mit hoz a holnap, hogy milyen döntéseket hozunk Isten akaratára figyelve? Még nem tudom! Ezért is kérem a kedves testvérek imáját, segítségét! Bölcsességért imádkozzunk és nagylelkűségért, hogy úgy tudjunk segíteni ezeken a sodródó családokon, hogy azáltal ők egymás iránt, teremtő Istenük iránt, de népük iránti szeretetükben is megerősödjenek.
Hálás szívvel,
Csaba t.