“Szeretsz te engem ?”

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_119696142_1924989694309552_6195429042355573368_n.jpgÉletünk nagypéntekein újból dönteni kell, és lám-lám, mi oly könnyen Barabást választjuk. És még ezek után sincs harag, Jézus feltámadása után tüzet rak, halat süt és meghívja tanítványait egy békelakomára.
“Szeretsz te engem ?” - kérdezi nemcsak az Őt megtagadó Pétertől hanem mindannyiunktól. Hisz Jézus ma is ugyanazt teszi, próbál összegyűjteni bennünket  nagy-nagy szeretettel. Társunkul szegődik, és akárcsak az emmauszi tanítványokat, átdöfött lábbal kísér a poros úton, s mint egy koldus várja, hogy meghívjuk a szívünkbe.
Igen, Isten a szeretetünk koldusa, és mi olyan szűkmarkúak vagyunk vele szemben. Szeretetünket parányi patika mérlegen mérjük, adjuk Neki, mintha azt mi drága pénzzel vásárolnánk.
Drága testvéreim, gyertek, szeressük az Istent és szeressük egymást is tiszta szívvel, 
Csaba t.
Kép: Éva nevelőnő gyerekei Déván Istennek énekelnek örömmel, szeretetben a tanév kezdetén.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szabad akaratot a létező legnagyobb erőnek tartom: dönthet az ember bármikor, bármilyen helyzetben a szeretet mellett, és sajnos a legnagyobb kényelemben, jólétben is dönthet a gyűlölet, a harag mellett. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 26. hétfő, Dömötör napja van. Holnap Szabina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A döntés

Senki nem elkülönült sziget. Szavaink, életünk, tetteink, döntéseink, bűneink kihatnak a gyermekeinkre, az utódainkra és a környezetünkben élőkre is, ahogy a vízbe dobott kő hullámai is továbbgyűrűznek. Ez a természet rendje.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube