„Az én házam az imádság háza”

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_126496333_3014228975344325_4077811805186319510_o.jpgAmikor Jézus Jeruzsálemben tartózkodott, bement a templomba, és kiűzte onnan a kereskedőket. Ezt mondta nekik: „Írva van: »Az én házam az imádság háza. Ti pedig rablóbarlanggá tettétek.«”
Ott tanított azután mindennap a templomban. A főpapok, az írástudók és a nép vezetői az életére törtek. De nem tudták eldönteni, hogy mit tegyenek vele, mert az egész nép odaadó figyelemmel hallgatta (tanítását).
Ezek az evangélium igéi.  
Lk 19,45-48
Elmélkedés 
„Az én házam az imádság háza”-mondja Jézus. A farizeusok talán kifogásokat kerestek, hogy azok az állatok és minden amivel ott kereskedtek az áldozatbemutatáshoz szükségesek voltak. A mi szívünkben is tud úgy beférkőzni: ellenségeskedés, önzés, még sok más negatív tartalom amiről azt gondoljuk, hogy szükségesek... ott a helye. A templomot megtisztító Jézus, talán nem tetszik első tekintetre, de ha másokra gondolunk és azok hibáira, mindjárt vonzóvá válik. Szeretnénk, ha megtisztítaná a másikat, közösségeinket, az Egyházat mindazoktól, amikről úgy véljük, hogy nem oda valók. Jézus azokat űzte ki a templomból akik önző módon anyagi javakat kerestek, és maga kőré gyűjti azokat akik életük értelmét lelkük békéjét keresik.
Leánder testvér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen képek fejezik ki számomra a tökéletességet? Semmiképpen sem a vágyaktól való tökéletes szabadság, a lét fölött való lebegés, hanem például az édesanyjához odabújó gyermek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 4. péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenhez vezető szeretet útja

A szertartások, szokások, hagyományok, megannyi beidegződés is csak eszközök, mankók, melyek által a szeretet útján továbbmehetünk. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube