A szovátai tábor utolsó napján

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_dsc_6040.jpgA szovátai tábor utolsó napján Jézus nyilvános működésének a kezdetét ünnepeltük! Ezért a záró szentmisén a kis Jézus szobra kapott egy táborban készült szép tarisznyát! A gyerekek közül mindazok, akik a tavaly kapott Tau keresztet hűségesen viselték,  és most vállalták a Gyermek Jézusról elnevezett Ferences Testvériségben a közösséget, Bojoievschi Évától a csoport vezetőjétől átvehettek egy - egy ugyanilyen, megszentelt tarisznyát, hogy ők is így jelképesen elkezdjék a maguk "nyilvános működését"!

Elvben ennek a gyermek világi ferences közösségnek bárhol lehetnek tagjai, jelentkezhet minden olyan negyedik osztályt elvégzett gyermek, aki szeretné keresztségi fogadalmát tudatosan megélni Szent Ferenc szellemében.

Amennyiben valamelyik otthonunkból, vagy más plébániáról, iskolából  szeretnének csatlakozni, ehhez a gyermekek számára létrehozott Gyermek Testvériséghez, a mi kis tarisznyás csapatunkkal szeretettel elmegyünk, hogy megosszuk barátságunkat, hitünket.

Szeretettel, kérem a Megváltónkat, hogy kacagva, játszva vezesse gyermekeinket a felnőtt nagykorú igaz keresztény, boldog életre!

Reményteli szívvel,

Csaba t.