Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Valós gondok

dec25.jpgJézus Krisztus a naimi ifjú anyukájának nem nagy szavakat mondott, hanem feltámasztotta a fiát. Ugyanígy segített Jairus leányán.

Olyan problémákat oldott meg, amelyek valós gondok voltak. A kánai menyegzőn nem teológiai fejtegetésbe kezdett, hanem hatszáz liter bort „elővarázsolt”, hogy mindenki jól érezze magát. Nekünk is ugyanezt kell tennünk: nem arról beszélünk, amiről éppen kedvünk van, amit mi látunk jónak, vagy amiből éppen felkészültünk, hanem választ kell adnunk azokra a kérdésekre, amelyek az embereket gyötrik, foglalkoztatják.

Bátran indulhatunk és hangosan szólhatunk, mert Isten nem vásári vacakot, bóvlit akar eladni, nem olyan törvényeket akar a torkunkon legyúrni, amelyek összetörnek, megnyomorítanak, hanem a boldogságra vezető utat mutatja nekünk.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik környezetében, érzi, veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. április 17. szombat, Rudolf napja van. Holnap Andrea és Ilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keressük az igazi emberséget

Szeretem magam elé képzelni Jézus nyilvános működéséről szóló történeteket, és szeretem úgy szemlélni az eseményeket, mintha én is részese lennék a képnek: mint egy epizódszereplő megjelenek a Genezáret-tó mellett, Jairus lánya mellett...
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube