Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Valós gondok

dec25.jpgJézus Krisztus a naimi ifjú anyukájának nem nagy szavakat mondott, hanem feltámasztotta a fiát. Ugyanígy segített Jairus leányán.

Olyan problémákat oldott meg, amelyek valós gondok voltak. A kánai menyegzőn nem teológiai fejtegetésbe kezdett, hanem hatszáz liter bort „elővarázsolt”, hogy mindenki jól érezze magát. Nekünk is ugyanezt kell tennünk: nem arról beszélünk, amiről éppen kedvünk van, amit mi látunk jónak, vagy amiből éppen felkészültünk, hanem választ kell adnunk azokra a kérdésekre, amelyek az embereket gyötrik, foglalkoztatják.

Bátran indulhatunk és hangosan szólhatunk, mert Isten nem vásári vacakot, bóvlit akar eladni, nem olyan törvényeket akar a torkunkon legyúrni, amelyek összetörnek, megnyomorítanak, hanem a boldogságra vezető utat mutatja nekünk.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szerzetes számára nem a valamitől való szabadság a lényeges, hanem a valamire való szabaddá válás. Nem a valamiről való lemondás a lényeg, hanem az, hogy ezáltal a teljességet, az élő Istent szolgálhatom, és Ő szeretetben birtokolhat engem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 30. szombat, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keresztes Szent János mondta

Keresztes Szent János mondta: Ha egy csutakot, egy darab fát az ingoványból kiveszünk, majd tűzre teszünk, annak előbb ki kell sírnia, fortyognia magából a mocsarat, s csak azután kaphat lángra.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube