Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Valós gondok

dec25.jpgJézus Krisztus a naimi ifjú anyukájának nem nagy szavakat mondott, hanem feltámasztotta a fiát. Ugyanígy segített Jairus leányán.

Olyan problémákat oldott meg, amelyek valós gondok voltak. A kánai menyegzőn nem teológiai fejtegetésbe kezdett, hanem hatszáz liter bort „elővarázsolt”, hogy mindenki jól érezze magát. Nekünk is ugyanezt kell tennünk: nem arról beszélünk, amiről éppen kedvünk van, amit mi látunk jónak, vagy amiből éppen felkészültünk, hanem választ kell adnunk azokra a kérdésekre, amelyek az embereket gyötrik, foglalkoztatják.

Bátran indulhatunk és hangosan szólhatunk, mert Isten nem vásári vacakot, bóvlit akar eladni, nem olyan törvényeket akar a torkunkon legyúrni, amelyek összetörnek, megnyomorítanak, hanem a boldogságra vezető utat mutatja nekünk.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube