Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Bővebben: Feladatról feladatraA kommunizmust sokan megéltük. A Kommunista Kiáltvány világosan leírja a mai társadalom baját – a diagnózissal tökéletesen egyet is értek: a nagytőke és az emberi kapzsiság a világot tönkreteszi, a nagy halak felfalják a kicsit, az imperializmus olyan orcátlan és intoleráns, hogy vérünket veszi.

Bővebben:  Több féle rossznak nevezett dolog van, amely szenvedést, fájdalmat okoz 4/4A létért való küzdelem nehéz, sokszor szenvedést okoz. Az erdőben, ha születik húsz őzike, közülük csak két-három nő fel, a többi elhull, megeszik a farkasok.

Bővebben:  Több féle rossznak nevezett dolog van, amely szenvedést, fájdalmat okoz  3/4Nagy a csábítás, és neked döntened kell. Az Isten által vagy a gonosz által felkínált örömökért nyújtod ki a kezedet?

Bővebben: Az örök élet zarándoka vagy!Mindannyian zarándokok vagyunk, úton a semmiből a végtelen felé. Megszülettél, elindulsz kis szertelen hegyi patak erejével, szaladsz, de ugyanakkor mindenre  kíváncsian rácsodálkozol.

Bővebben: Sugárzó laikusokBárki úgy érzi a könyv olvasása után vagy bármikor, hogy szeretne Jézus Krisztussal megismerkedni, közelebbi kapcsolatba kerülni, nézzen körül ott, ahol él, vannak plébániák, templomok, biztos, hogy minden paptestvérem szeretettel fogadja őket, és vannak Isten közelében élő, „sugárzó laikusok” is, akik szívesen segítenek.

Bővebben: A nyitottságBátran leírom, hogy én úgy tapasztaltam, hogy jó dolog jónak lenni. Édes és gyönyörűséges önzetlenül lehajolni az elesett bajban lévőhöz.

Bővebben: Az élő hitKrisztus Isten reális válasza volt az emberiség évezredes adventjére. Jézus léte örök válasz, nem csak a megannyi miértre, hogyanra, hanem a te alapvető örök kérdéseire is.

Bővebben: Mi vagy te?Mi vagy te? Egy szárnyatlan sas, a porban kapirgáló tyúkok között?

Bővebben: Ő közénk jöttCsodálom Jézus Krisztust, ahogyan a földre jön, és saját kezébe veszi a dolgokat. Nem mást küld, hogy Ő fáradt cinizmussal a mennyei trónusán ülve szemlélje és kommentálja az emberiség vergődését.

Bővebben: Isteni szeretetJó tudni azt, hogy Isten kezében nem csupán eszközök vagyunk, egy ceruza, amivel megrajzolja az Ő evangéliumát, hanem mi magunk vagyunk, nekünk magunknak kellene lennünk az evangéliumnak, a megtestesült, két lábon járó isteni szeretet örömhírének ezen a földön.

Bővebben: Valós gondokJézus Krisztus a naimi ifjú anyukájának nem nagy szavakat mondott, hanem feltámasztotta a fiát. Ugyanígy segített Jairus leányán.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Jézus Krisztusnál semmi nyomát nem láthatjuk annak, hogy ember és ember között különbség lenne. Elismeri ugyan, hogy küldetése elsősorban a saját népéhez, „Izrael házának elveszett juhaihoz szól” [Mt 15,24], mert a szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 27. péntek, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jó látni

Jó látni, hogy amikor egy kisgyerek ákombákom firkáját egy nagyobb szét akarja tépni, be akarja dobni a szemetes kosárba, a kicsi szembeszáll vele, hogy megvédje saját alkotását.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube