Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Több féle rossznak nevezett dolog van, amely szenvedést, fájdalmat okoz 3/4

jan2.jpgNagy a csábítás, és neked döntened kell. Az Isten által vagy a gonosz által felkínált örömökért nyújtod ki a kezedet?

Döntésednek súlya van, és döntésedből újabb döntések nyílnak előtted. Ezekből a döntésekből születik jó is, de a rossz is ezen a világon.
(Jézus) odaért Jerikóba, és végigment rajta. Élt ott egy Zakeus nevű tehetős ember, a vámosok feje. Szerette volna látni Jézust szemtől szemben, de a tömeg miatt nem tudta, mert alacsony termetű volt. Így hát előrefutott, felmászott egy vadfügefára, hogy láthassa, mert arra kellett elhaladnia. Amikor Jézus odaért, felnézett és megszólította: „Zakeus, gyere le hamar! Ma a te házadban kell megszállnom.” Erre az gyorsan lemászott, és boldogan fogadta. Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték, hogy bűnös emberhez tér be megpihenni. Zakeus azonban odaállt az Úr elé, és így szólt: „Íme, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megcsaltam, négyannyit adok helyette.” Jézus ezt felelte neki: „Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami elveszett.” [Lk 1-10]
Az életben helyt állni, tanulni, dolgozni, otthont teremteni, családot alapítani kemény küzdelemmel járt mindig. Nem teremthetett volna valamivel könnyebb életet számunkra a szerető mennyei Atyánk?
Sok ember jár konditerembe, tudjuk, az izmaink erősebbek lesznek, ha használjuk. Sha nem használjuk, mert mondjuk gipszbe tették, vagy mert túl kényelmesek vagyunk, elsorvadnak. A tanulással a szürkeállományunk gyarapodik, okosabbak leszünk, jobban tudunk gondolkodni, a szellemi erőfeszítésektől fejlődik a lényeglátásunk, a feladatmegoldó képességünk, a memóriánk.
A születésünk a világra jöttünkkel nem fejeződött be, az csak a kezdet. Az ember léte folyamatos születés. A fizikumunk, a lelki-, szellemi képességeink különféle feladatok megoldása által növekednek, ezért ezek a kihívások nem rosszak, bár lehet, hogy fárasztóak, unalmasak, de építenek bennünket. A létünk fenntartásának feladata, a mindennapi gondok megoldása erőfeszítést igényel: sokszor el is esünk közben, de mégis Istentől jött ajándékok, hisz felvállalt, megoldott feladataink által fejlődünk, többek, értékesebbek leszünk.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube