Képzeljük el ... 2/2

febr10.jpgA szeretet Istene, a világmindenség ura mit tesz ilyenkor?
Elmegy egy magányos helyre, ahova több mint ötezer ember követi, egész nap prédikál, gyógyítja a betegeket. Milyen szép, hogy Jézus, mintha semmi sem történt volna, megy azon az úton, amelyet a mennyei Atya kijelölt számára. Nem foglalkozik a sötéttel, próbálja a szeretet, a bölcsesség fényét gyújtani az emberek szívében.
Este a sok ember megéhezett – Keresztelő János halála miatt gyűltek össze ilyen nagy tömegben körülötte –, és Jézus azt mondja tanítványainak, adjatok enni az embereknek. Ekkor történik a csodálatos kenyérszaporítás. Az emberek királlyá akarják választani. Szeretnének egy politikai lázadást, pl. felgyújtani Heródes palotáját, hogy egy új, szebb világ keletkezzen. Döbbenetes, hogy Jézus ezt is kísértésként fogja fel. Ő nem ezért jött, hogy forradalmak által megváltoztassa a világot, hanem azért, hogy szeressen.
Tudja, hogy az egyik felkelés a másikat érné, attól nem lesz jobb a világ, ha jó pár ember agyát szétloccsantják, a vérét kiontják. A világot igazából a szeretet teszi jobbá.
Ezért szétoszlatja a tömeget, az apostolokat bárkába ülteti, elküldi, felmegy a hegy tetejére és magányosan imádkozik. Ha ezt nézzük, akkor értjük meg, hogy mi a bűn, mi a gonosz: az, aki a szeretet útjáról le akar minket téríteni.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…bejárhatom az egész világot, de mit használ nekem, ha a lelkem kárát vallja, ha nem tud valaki úgy rám nézni, mint egy gyermek az ő szeretett édesapjára. Sokkal fontosabb az, hogy valakinek az életében egyetlenek legyünk, mint az, hogy kötöttségek nélkül, saját kényünkre-kedvünkre, lelkileg magányosan barangoljunk életutunkon.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. június 5. hétfő, Fatime és Fatima napja van. Holnap Norbert és Cintia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Krisztus nélkül...

Krisztus nélkül nem hiszem, hogy az emberiség képes lenne a Földön tartósan békében élni, ezért az evangélium hirdetése, a misszió nem egy önszorgalomból vállalt „cserkészgyakorlat”, hanem az emberiség létért való küzdelmének szerves része.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube