Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Különleges gyermek...

febr22.jpgKülönleges gyermek volt, születését, melyet angyalok adtak hírül a pásztoroknak, próféták jövendölték meg: „Íme, a szűz fogan, fiút szül.” [Iz 7,14]
„ Vessző kél majd Izáj törzsökéből, hajtás sarjad gyökeréből. Az Úr lelke nyugszik rajta: a bölcsesség és az értelem lelke; a tanács és az erősség lelke; a tudás és az Úr félelmének lelke, s az Úr félelmében telik öröme. Nem aszerint ítél majd, amit a szem lát, s nem aszerint ítélkezik, amit a fül hall, hanem igazságot szolgáltat az alacsony sorúaknak, és méltányos ítéletet hoz a föld szegényeinek. Szája vesszejével megveri az erőszakost, s ajka leheletével megöli a gonoszt. Az igazságosság lesz derekán az öv, s a hűség csípőjén a kötő.” [Iz, 11,1–5]
Nyolc nappal a születése után körülmetélték, negyven nappal később bemutatták a jeruzsálemi templomban mint elsőszülöttet, aki a törvény szerint az Úrhoz tartozik. Simeon és Anna prófétanő fölismerték a gyermekben a régóta várt Messiást, de azt is, mint „jelet, melynek ellene mondanak”. Megjövendölték, hogy a fájdalom tőre Mária szívét is átjárja majd.
A napkeletről „bölcsek” érkeztek, hogy imádják a zsidók királyát, aki a nemzetek királya lesz. Heródes rettegett hatalma elvesztésétől, azért, hogy elpusztítsa, a környéken megöletett minden kisgyermeket. Emiatt a szent család egy angyal figyelmeztetésére Egyiptomba menekült, majd a veszély elmúltával visszatelepedtek Názáretbe.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Nem vagyunk egyformák, ahogy a belső szervek sem. Vannak, akik a jég hátán is megélnek, és vannak, akik ügyetlenül még a sült galambot is elrepítik. Világunk összetartó ereje a szolidaritás ‒ a gazdagok, erősek kötelessége a gyengék gyámolítása, a közösség életben tartása, a testvéri szeretet.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. április 12. hétfő, Gyula napja van. Holnap Ida napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Fontos a családi élet

Együtt él a családjával.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube