Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A tökéletes szeretet

maj17.jpgBiztos, hogy minden embernek, aki a legjobb szándék szerint iparkodik járni élete útján,  bármilyen vallású, lelke mélyén ott van az élő Isten. Mindenki a maga hite szerint üdvözülhet  is, elérheti a tökéletes szeretetet.
A hegyre fel sok út vezethet. Viszont van egy út, amelyet maga az Isten mutatott meg nekünk,  és nem hiszem azt, hogy más út biztosabban, egyszerűbben elvezetne az Égbe.
Krisztus tanítása számomra a mindent átfogó, a mindenre végtelen egyszerű választ adó  tanítás, amelyre azt mondom, hogy igen, ez az, amit én kerestem.
Hiszem, hogy a mohamedán ugyanaz előtt az Isten előtt borul le, mint én. Nem is abban  látom a problémát, hogy ki milyen Istenben hisz, hanem a kérdés az, hogy ez az Isten, az ő  vallásának tanítása szerint, mit kér az embertől.
Nem lehet ezt a történetet nagycsütörtökhöz hasonlítani, de az az igazi szeretet, ha kiállunk a másikért a „sötétben” is. Jézus is ezt tette: akkor is szeretett minket, amikor zavaros, részeg fejjel, bűnösen magunkba roskadtunk és habzott a szánk a gyűlölettől. Hiszem, hogy a nagypénteki kitartásnak hihetetlen sok gyümölcse volt a 2000 év alatt.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. július 25. vasárnap, Kristóf és Jakab napja van. Holnap Anna és Anikó napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tetteinknek következményei vannak

Egy férfi a kedves feleségének nem a szál rózsával vásárolja meg a szerelmét, de milyen szép, hogy ezzel a figyelmességgel kimutatja ragaszkodását. Ha teheti, többet is vesz egyszerre.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube