Sok, szép, új dolog...

maj25.jpgHa egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Ha egy katolikus protestánssá válik, sok értékes hittételt le kell nyesnie, pl. meg kell tagadnia Mária-hitét, nem járulhat szentáldozáshoz nap mint nap az Úr asztalához, nem hallhatja megnyugtatóan egy felszentelt pap közvetítésén keresztül, hogy Isten megbocsátotta bűneit...
De ha egy protestáns válik katolikussá, akkor hihetetlen sok, szép, új dologgal lesz gazdagabb. Semmiről nem kell lemondania, semmit nem kell megtagadnia, hanem egy új, tágasabb világba léphet be, ahol egymilliárd testvér vár reá.
Vajon elvárhatná-e tőlünk az Isten, hogy mi magunk döntsük el, hogy a számtalan újabb alapítású egyház és szekta közül melyik az igazi, amikor mindenhol találhatunk nagyszerű értékeket, de visszásságokat, gyengeségeket is, ahogyan a mi Egyházunkban is?

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindenki arra vár, hogy kiszeressék aszalódó létükből az életet dicsérő jókedvet, színes virágokat, bomló gyümölcsöket. Nem taktikás fortélyokkal, mindenféle „okos eszközök” trükkös felhasználásával kell színes papírból szirmokat ügyeskedni a megszáradt magvakra, hanem a bennük lévő életet kell hittel, jóságos jelenléttel kibontakoztatni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. március 5. kedd, Adorján és Adrián napja van. Holnap Leonóra és Inez napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus valóságos Isten és valóságos ember.

A történelem folyamán egy vallásalapító sem mondta, hogy fentről, az Istentől jött.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube