Sok, szép, új dolog...

maj25.jpgHa egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Ha egy katolikus protestánssá válik, sok értékes hittételt le kell nyesnie, pl. meg kell tagadnia Mária-hitét, nem járulhat szentáldozáshoz nap mint nap az Úr asztalához, nem hallhatja megnyugtatóan egy felszentelt pap közvetítésén keresztül, hogy Isten megbocsátotta bűneit...
De ha egy protestáns válik katolikussá, akkor hihetetlen sok, szép, új dologgal lesz gazdagabb. Semmiről nem kell lemondania, semmit nem kell megtagadnia, hanem egy új, tágasabb világba léphet be, ahol egymilliárd testvér vár reá.
Vajon elvárhatná-e tőlünk az Isten, hogy mi magunk döntsük el, hogy a számtalan újabb alapítású egyház és szekta közül melyik az igazi, amikor mindenhol találhatunk nagyszerű értékeket, de visszásságokat, gyengeségeket is, ahogyan a mi Egyházunkban is?

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az ördög nem valami füstös, kénköves, patás, szarvas lény, akit könnyedén felismerhetünk. Nincs keze, nyelve, nem tud megütni, nem tud rosszat mondani, de megtesz mindent, hogy mi mondjunk rosszat, mi okozzunk fájdalmat, hogy egymást bántsuk és szomorúvá tegyük, elrontsuk Isten szép álmát, szép ajándékait széttapossuk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2023. szeptember 25. hétfő, Eufrozina és Kende napja van. Holnap Jusztina napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Legyetek hát állhatatosak..

Krisztusban a teljes kinyilatkoztatás megtörtént, de a Szentírásban nincs benne Jézus összes szava.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube