Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Az evangélium...

aug5.jpgAz evangéliumon kívül sehol nem érvényesül ilyen tisztán az elv, hogy minden emberegyenlő Isten előtt. Akinek származása miatt az élete nehezebb, annak a Jóisten ezt betudja, akinek a megismert hit fényében világosabban kellene látnia, annak szigorúbb lesz az ítélete – nagyon sok keresztény fog azért szenvedni, mert nem keresztény módon élte az életét.
Ha valaki egy vallás tagjaként, a vallás tanításának ellenében követ el bűnt, akár egyházi vezető, akár egyszerű hívő, akkor nem a vallást, eszmét kell felelőssé tenni, rossznak mondani, hanem azt az embert, aki vétkezett. A nem hívő zsidók elárulták a zsidóságot, mint ahogy a nem hívő keresztények a kereszténységet.
A szövegből egy részt kiragadni, és úgy értelmezni, annak egészen más szándékot tulajdonítani, mint ami az egész mondanivalóból tükröződik, nem etikus, mégis sokszor ezt tették a keresztények is, akik a nagyhatású tanítók szentbeszédeiből töredékeket kiragadtak, és a maguk szája íze szerint értelmezve, felbátorítva érezték magukat az ellenségeskedésre, és ugyanezt tették a más vallásúak is, akik ezeket a kijelentéseket népüket sújtó támadó gyűlöletkeltésként értékelték.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A gonoszt, a sötétet nem Isten teremtette. A sötét a fény hiánya, a gonosz a szeretet hiánya. A gonosz lélekben nincs jelen a szeretet, az Isten, mert tudatosan kizárja Őt. Isten senkitől nem vonja meg áldó fényét, mi magunk zárkózunk be a fény elől, választjuk a sötétet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2022. szeptember 27. kedd, Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Egyház azt tanítja

Az Egyház azt tanítja, hogy a Szűzanyát Isten testestől-lelkestől felvette az égbe.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube