Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Gonosz lélek

okt-20.jpgAzt mondják, ha a Gonosz lélek nem tud valakit rosszra csábítani, a jó eltúlzására veszi rá.
Hajszolja, és a kifáradt, kizsigerelt ember könnyen hoz rossz döntéseket. Imádságos lélekkel nap mint nap fel kell tennünk a kérdést magunknak: Mi a mi dolgunk, mi a mi feladatunk? Mi az a gyümölcs, amit nekünk kell megteremnünk?
Egy családfőnek fontos feladata, hogy a családjának a szükséges dolgokat előteremtse, de ez nem jelenti csupán az anyagi javakat. Fontos, hogy az apa jelen legyen a család életében, hogy a gyermekei megtapasztalhassák már itt a földön a mennyei Atya szeretetét, aki odafigyel rájuk, törődik velük.
Hogyan képzelhetik, hogy Isten meghallgatja az imádságukat, ha a szülő oda sem figyel rájuk? Hogyan higgyék el, hogy Isten irgalmas, és még a hajuk szálát is számon tartja, ha a szülő csak a tárgyi dolgokkal foglalkozik, a gyermek lelkére, érzéseire, mindennapi problémáira, félelmeire oda sem figyel?

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Jézus Krisztusnál semmi nyomát nem láthatjuk annak, hogy ember és ember között különbség lenne. Elismeri ugyan, hogy küldetése elsősorban a saját népéhez, „Izrael házának elveszett juhaihoz szól” [Mt 15,24], mert a szeretetnek koncentrikus körei vannak, nekem is elsősorban a saját gyermekeimet kell jóllakatnom, utána következnek a többiek, de ez nem jelenti azt, hogy ember és ember között különbség lenne. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. november 27. péntek, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jó látni

Jó látni, hogy amikor egy kisgyerek ákombákom firkáját egy nagyobb szét akarja tépni, be akarja dobni a szemetes kosárba, a kicsi szembeszáll vele, hogy megvédje saját alkotását.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube