Döntsünk újra és újra

nov22.jpgA gadarai ördöngös, amikor a rossz hatalma alá került, mindinkább eltávolodott embertársaitól, nem bízott bennük, nem akart velük együtt lenni, megdobálta őket, saját magát is gyűlölte, szét akarta a fejét verni a köveken.
A bűn következménye az elzártság, a magunkba fordulás, a kétségbeesés, a reménytelenség. Ez nem Isten büntetése, hanem a bűn zsoldja. A mennyország pedig boldogság, odafordulás, bizalom, megtisztult állapot.
Ami a Földön elkezdődik, az bontakozik ki a túlvilágon. Ha a földi életben szeretetlenségemmel falat építettem magam köré, hogy elzárjam magam Istentől és embertársaimtól, önző érdekeim rabja voltam, akkor halálomkor tökéletesen alkalmatlannak érzem magam arra, hogy az Istennel találkozzak, ezért ellene mondok.
Képtelen vagyok Istennel lenni, mert egész életemben ellene voltam. Ez a szenvedés hasonlít a tisztítótűzben átélthez, de nincs benne semmi vigasztalás, hogy véget ér, és utána nagy öröm tölt el. Ez egy végleges állapot.
Döntsünk újra és újra a szeretet mellett, és akkor már itt a földön megyünk a magunk édenkertjébe, és ez az állapot halálunk után kiteljesedik.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindenki arra vár, hogy kiszeressék aszalódó létükből az életet dicsérő jókedvet, színes virágokat, bomló gyümölcsöket. Nem taktikás fortélyokkal, mindenféle „okos eszközök” trükkös felhasználásával kell színes papírból szirmokat ügyeskedni a megszáradt magvakra, hanem a bennük lévő életet kell hittel, jóságos jelenléttel kibontakoztatni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. március 5. kedd, Adorján és Adrián napja van. Holnap Leonóra és Inez napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Jézus valóságos Isten és valóságos ember.

A történelem folyamán egy vallásalapító sem mondta, hogy fentről, az Istentől jött.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube