Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

A hit terjesztése

jul28.jpgEurópa keresztény volt a gyarmatosítás korában is, és mindent, amit az akkori emberek elkövettek, a kereszténység nyakába lehetett varrni, függetlenül attól, hogy az adott személyek Krisztus tanítását egyáltalán igyekeztek-e megélni.
A felfedezőkkel, a hódítókkal szerzetesek is mentek. A kegyetlenségek nagy részét a konkvisztádorok, kalandorok követték el, akik a bennszülöttek arany- és ezüstkincseit akarták megszerezni, és akik a hódításokért különböző jutalmakat kaptak: birtokokat, címeket és vezető pozíciókat a gyarmatokon, és sokszor a szerzetesek, papok védték meg a bennszülötteket a hódítókkal szemben.
Csak egyik céljuknak tekintették a hit terjesztését: a nagyon egyszerű bennszülötteket földművelésre, gazdálkodásra, gyógyításra, írásra, olvasásra tanították. Igyekeztek felszabadítani és megóvni őket a rabszolgaságtól.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Kész vagyok egy-egy gyermekért, népünkért, nemzetünkért meghalni, de nincs az a délibábos, rózsás jövő, melyért kész lennék megverni egy gyereket, vagy mások vérét ontani. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. szeptember 20. hétfő, Friderika napja van. Holnap Máté és Mirella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az az egy dolog

Jézus ezen a földön sok mindent meg tudott mutatni egy dolog kivételével, hogy ember bőrben hogyan kell Istent követni ezen a Földön, hogy kell az Ő Földre adott eszméit megélni, valóra váltani.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube