Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Szűzanya türelme

szept17.jpgPedagógusként csodálom a Szűzanya végtelen türelmét. Amikor megtalálják, egyszerűenmegkérdik Tőle: „Gyermekem, miért tetted ezt velünk?” [Lk 2,48]
Milyen más lenne egy-egy kapcsolat a házasságban, a munkahelyen, a szomszédságban, ha alázattal egymás szemébe nézve el tudnánk mondani egymásnak: „Nézd, fájt nekem, amit tettél, amit mondtál. Miért tetted ezt?”
Jézus így felel: „De miért kerestetek? Nem tudtátok, hogy nekem Atyám dolgaiban kell lennem?” [Lk 2,49] Bár Mária nem érti a választ, de szívébe zárja és bizalommal elgondolkozik rajta. Lehet, hogy nem mindig tudjuk megérteni egymást, de törekedjünk rá, forgassuk magunkban a másik véleményét, és próbáljuk elfogadni akkor is, ha nem egészenértjük. A Szeretetnek ez egy olyan iskolája, amelyet ha megtanulnánk a Szűzanyától, sokkalkevesebb veszekedés, „cirkusz”, válás, háborúskodás lenne ezen a Földön.
Szeretem elképzelni, ahogy a házukban leülnek enni a kis faasztalhoz, amelyen egyszerű agyagmécses pislákol, a fatálban párolog a lencsefőzelék. Megköszönik a mennyei Atyának a mindennapit. Szent József, az egyszerű ács vezeti az imát, amelyet az Isten anyja és az Isten Fia alázattal hallgat, és Áment mond rá.
Vacsora után kiülnek a ház előtti kispadra, beszélgetnek, hallgatnak, fölöttük ragyognak a csillagok. Nincs se tévé, se mobiltelefon, mégis öröm van a szívükben. Figyelnek egymásra, segítik egymást kiteljesedni, kibontakozni.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube