Maximilian Kolbe

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_18620634_1329833103762383_8044903615129834220_o.jpgMaximilian Kolbe, a német fogolytáborban meghalt lengyel ferences rendi minorita szerzetes mondta: "Az a szent, akinek a környezetében az emberek szentté válnak!" Világunkban oly gyakran ítélkeznek az emberek és egykettőre elengedik egymás kezét, ádáz ellenségé válva. Sajnos a egyszerű ítélkezni, ez a gonosz lélek kikövezett útja, de tudnunk kell, hogy ez az út a pokolba vezet! 

A mi Urunk Jézus Krisztus 2000 évvel ezelőtt egészen biztos tisztán látta mennyi bűn, elesettség, gyengeség van a körülötte gomolygó rabszolgatartó világban, és ő mégis gyermekként képes volt rámosolyogni a betlehemi pásztorokra, a társadalom terhét hordozni hívatott bölcsekre! Felnőtt fejjel is szeret bennünket, bizalommal a magát bűnösnek valló Pétert és társait meghívja, hogy mellette, vele együtt jósággal emberek halászaivá legyenek! Jézus tisztán és világosan látja Zakeus bűneit, a garadai ördöngös elesettségét, Mária-Magdolna kicsapongását, a mi bűneinket is látja, akárcsak az orvos a balesetben összetört ember sebeit! Látja a bűneinket de nem ítélkezik, hanem szánja az ördög hálójában vergődő elesett embert és saját szenvedése által megváltja azt! Jézus nem ítélkezik, hanem gyógyít, szeretettel szentté teszi minden korban az ő kezébe kapaszkodó tanítványait, az eldobott kő az ő kezei között szegletkővé válik. Mellette az emberek megerősödnek, talpra állnak, új életet kezdenek, kivirágoznak, emberkatedrálisokká nőnek. Jézus apostolaiból, barátaiból, a történelem minden korszakában lépésről-lépésre szentek lesznek. Szentek, kiknek a tiszteletükre templomok épülnek, zarándokutak szerveződnek, hisz ők Jézus Krisztus képére és hasonlatosságára szeretetben újjászülettek, Isten hordozó szentekké váltak. 
Maximilian Kolbe ott a haláltáborban nem süllyedt le a környezetéhez, nem vegyült el a harag, ítélkezés szennyével, hanem szeretettel életét adta egy hat gyermekes családapáért. Akkoriban, a második világháború vége felé az egész emberiség gyűlölettel egymásnak feszült, ömlött a vér patakban és mindenki a másikat nevezte rossznak, gyilkosnak, utolsó gazembernek! S e apokaliptikus világégésben, melyhez fogható még soha nem volt a világban s melyhez fogható reméljük, hogy soha nem is lesz, Maximilian Kolbe áldásra tárta karjait, s az egész világért imádkozva szeretettel bemutatta a legnagyobb áldozatot,  - a saját  ÉLETÁLDOZATÁT a dachaui halálgyár sötét pincéjében! Több napon keresztül szenved, étlen - szomjan vívja a haláltusáját és közben imádkozik, zsoltárokat énekel, szentélyé nemesíti a koncentrációs tábort! Önként vállalt szenvedésével megszenteli nemcsak azt a sötét pincét, hanem mindannyiunkat, az egész világot! Kolbe atya egy igaz ember, akinek szeretetéért Isten sokunk bűnét megbocsájtja!
Kisebb testvéri ferences szeretettel ajánlom e szép kivitelű könyvet a kedves olvasónak, melynek minden szava orvosság, mely nemcsak bennünket tesz jobbá, hanem általunk a körülöttünk lévő világot megszentelheti.
Szeretettel, 
Böjte Csaba OFM

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nagyon sok harc és küzdelem ebben a világban abból a gyerekes gondolkodásból fakad, hogy azon veszekszünk, kinek van igaza, nem érvelünk, nem keressük a másik logikus meggyőzésének lehetőségét, hanem türelmetlenségünkkel a másikat ellenségünkké tesszük. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 24. szombat, Bertalan napja van. Holnap Lajos és Patrícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Építsük Istenországát!

Én hiszem, hogy egy szép, szent, kibontakozó világban élünk. Építsük tehát munkánkkal Istenországát!
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube