Őszinte barátsággal

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_fullsizeoutput_2295.jpeg2004-ben Magyarországon népszavazást tartottak! Akkor a magukat magyar nemzetiségűnek valló de nem Magyarországon élő, nem magyar állampolgárok kedvezményes honosítását lehetővé tévő törvény megalkotását elrendelő össznépi döntés nem született meg! A sikertelen népszavazás után sokan, sokféle magándöntést hoztak! Marek Bernardin Győrben született magyar állampolgár, ferences szerzetespap, elöljárója engedélyével vonatra ült és eljött Erdélybe, Dévára és kisebb testvéri szeretettel azóta is töretlen lendülettel szolgálta a határon kívül rekedt magyar testvéreit, a Dél-erdélyi magyar közösséget a legkisebbekben, az árva gyerekekben is!

Mi mindannyian őszinte jó barátra találtunk Bernardin testvérünkbe, akit elöljáróink most augusztus elsejétől Kaplonyba, egy másik erdélyi ferences kolostorba helyeztek, hogy ott is kisebb testvérként szolgálja az ott élő embereket! 
A nyári vakáció csendjében, most 2019 július 29. egy szentmise áldozatban megköszöntük Bernardin testvérnek az elmúlt 15 évet! Szeretettel kértük a jó Istent, hogy következő állomáshelyén is élete minden perce szeretetből ajándékká válhasson! 
Testvérem iránti őszinte barátsággal, 
Csaba t.