Harangszó helyett - Meghívó szentmisére...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_fullsizeoutput_2248.jpegEzekben a krízises időkben mindenki úgy szól, mintha végrendelkezne, mintha utolsó mondatait intézné a szeretteihez! Nem tudjuk mit hoz a holnap? Lehet, hogy a mai volt egy időre az utolsó alkalmam, hogy szóljak a gyermekeinkhez, ezért is próbáltam számomra legfontosabb igazságokat megfogalmazni!! Ha most búcsúznom kellene gyermekeinkre, barátainkra végrendeletként, mindabból a sok szép dologból, örömből, bölcsességből, mit e földön kaptam ha egyetlen dolgot szabadna kiválasztani, akkor gondolkodás nélkül a mi urunk Jézus Krisztus főparancsát nevezném meg:  "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Ezeknél nincs nagyobb parancsolat.”

 

A szentmisében is szavaimmal, imáimban erről próbáltam beszélni! Istennek legyen hála, hogy még e karanténba zárt világban is Istent imádni, szereteteinket szeretni lehet. Mindig azt hangoztattuk, hogy nincs időnk imádkozni, szentírást olvasni, Teremtőnk felé fordulni! Most van idő, használjuk ki az időt, ami akarva - nem akarva most a nyakunkba zúdult! Szeretteink iránti figyelmességünk, törődésünk oly sok módon megvalósulhat. Azzal, hogy törődünk egymással, megvédjük egymást a testi, lelki vírusoktól, betegségektől, egészen odáig, hogy leülünk szüleink, nagyszülőink fotóalbumát átnézzük a gyermekeinkkel, vagy csak egy jót játszunk szobánk csendjében mind, mind a szeretet szép virágai! Az internet, a telefon, oly sok eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy egy kis felkészüléssel megfogalmazott előadást, akár általad írt verssel, rajzzal megajándékozd a távolban élő rokonaidat, barátaidat. Éljünk minden lehetséges eszközzel, hogy a szeretet virágai belepjék megriadt világunkat! Természetesen önmagunkat is kell szeretnünk! Szeressük magunkat helyesen, tanuljunk, sportoljunk, éljünk egészségesen, testi, lelki, szellemi erőnlétünket őrizzük meg sok mozgással, imával, olvasással, hozzuk ki magunkból a maximumot, váljunk a csendben ember katedrálisokká!!
E szentmisében ezért imádkoztam, ezt kértem alázattal mindannyiunk számára a jó Istentől!
A  jó reményt világunkban őrizve, 
Csaba t.
Elmélkedés:

Teljes szentmise:

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A legnagyobb gyógyító az, aki örök célokat tud felmutatni az embereknek, aki felemeli az égre a tekintetüket, értelmet ad létezésüknek akár jólétben, egészségben, akár nehézségek között élnek.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 4. szombat, Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Szentlélek száll rád...

Az Istennek, aki a világot teremtette, nem adhat életet egy földi apa, csak maga az Isten.  Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube