Boldog Apor Vilmos vértanú püspök urat, Isten bajnokát hívjuk segítségül

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos4-k.jpgDéván, 18.00 órától ma is szentmisét mutatunk be! Ma az erdélyi származású Boldog Apor Vilmos vértanú püspök urat, Isten bajnokát hívjuk segítségül. Ő annak idején, 1949. március 2-kán a gyerekeket, a nőket védte a győri püspöki palota pincéjében, a kommunista vörös hadsereg vírusként mindent támadó katonáival szemben! A felszólításnak nem engedett, az első sorozat eldördült, de a püspök nem állt félre, nem hagyta, hogy bántsák a lányokat, asszonyokat, és így a következő gépfegyver sorozat végzett a bátor főpappal! 

 Csaba testvér elmélkedése:
Ezekben a napokban sok orvos, ápoló, de a kórházban a rendet, a tisztaságot biztosító személyzetis újból és újból szembe megy a gyilkos korral, vállalják a veszélyt a rendőrök, a katonák, az üzletekben kiszolgáló elárusítok, papok, postások, mindazok akik a mindennapi élet vitelünket biztosítják. Ma értük imádkozunk, nekik énekelünk a szentmisében is, de a családjainkban is bezárkózva! Gyertek, kérjük Boldog Apor Vilmos vértanú püspök úr közbenjárását mindazokért, akik bennünket védenek, óvnak, szolgálnak!  
Imádságos szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az ember dorbézol, de aztán rájön, hogy mélységesen üres az élete, és hogy a jócselekedetek, a szeretetből vállalt feladatok mérhetetlenül boldogabbá teszik az embert. Akkor már olyan egyszerű dönteni, és mint a virág, magától értetődő természetességgel fordítja a fejét a tiszta fény felé.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 4. csütörtök, Bulcsú napja van. Holnap Fatime és Fatima napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igazságtalanság

Az édesapámat igazságtalanul börtönbe zárták, és a kínzások miatt a szabadulása után néhány hónappal meghalt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube