Gyertek imádkozzunk Spanyolországban élő testvéreinkért

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_fullsizeoutput_207.jpegSpanyolországért térdelünk ma Urunk Istenünk elé! Saját népéért való közbenjárásra kérjük a középkor nagy misztikusát, Avilai nagy szent Terézt! Igen, jelenleg a spanyol nép szenved a legjobban a koronavírus miatt! Sajnos egymillió emberből több mint háromezren betegedtek meg e kórban, és ugyancsak egymillió emberből már közel 300-an (295-en), maradtak alul a vírussal való küzdelemben!! 

Gyertek imádkozzunk Spanyolországban élő testvéreinkért, (sok román állampolgár is él az ibériai félszigeten)! Ugyanakkor tanuljunk az imádkozás nagymesterétől, e csodálatos karmelita szerzetestől, ki a mai kor Istenkereső embere számára is világos, egyszerű, járható utat mutat!!
Megvagyok győződve, hogy csak akkor fogjuk megtalálni a mai összevisszaságból, krízisekből kivezető utat, ha elcsendesedünk és szóhoz hagyjuk jutni a lelkiismeretünk által hozzánk szólni akaró Istent!! Ezért is vallom, hogy egy papnak, Isten emberének egyetlen dolga, lelkiismeretünk hangját felerősíteni!  Világunk akkor fog megmenekülni a mostani gyilkos felbolydulásból, egymásnak feszülő háborús indulatokból, ha az örök Világosság beragyogja szívünket, elménket és rádöbbent a bennünk és körülöttünk gomolygó dolgok, események igazi értékére! E belső utat mutató, mindent a helyére tevő Isteni fény nélkül egymás torkának fogunk esni, és mindannyian elveszünk! Teremtő Istenünk nyugtató, bátorító, iránymutató hangja, mint egy igazi mennyei GPS képes vezetni, az összes bizalommal ráfigyelő gyermekét! Az imádság csendjében Istenre figyelő ember, külső vezényszavak nélkül, bizalommal, és biztonsággal járja azt az élet utat, mely a közös kibontakozásunkat, előrehaladásunkat szolgálja, s mely ugyanakkor az Isten szeretetének országát építi már itt a földön!!  
Nagy Szent Terézt bizalommal válasszuk, Istenkereső elcsendesedésünkben mesterünknek!!! 

Szeretettel, 
Csaba t. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az ember dorbézol, de aztán rájön, hogy mélységesen üres az élete, és hogy a jócselekedetek, a szeretetből vállalt feladatok mérhetetlenül boldogabbá teszik az embert. Akkor már olyan egyszerű dönteni, és mint a virág, magától értetődő természetességgel fordítja a fejét a tiszta fény felé.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. június 4. csütörtök, Bulcsú napja van. Holnap Fatime és Fatima napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az igazságtalanság

Az édesapámat igazságtalanul börtönbe zárták, és a kínzások miatt a szabadulása után néhány hónappal meghalt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube