Úrnapja - 2020

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_101025103_616256179239744_3161923733262696448_n.jpgSzép napot, jó munkát kívánok!

Csodálatos, megművelt kultúrtáj! 

Mi munka lehetett itt ezeken a hegyeken!?

Az imádság is munka! Úrnapján, mi itt Erdélyben mindig a napján ünnepeljük! Gondolkozzak el, hogy ezt a munkát, a lelki életemet, e szent feladatot mennyire veszem komolyan?! Igen, ezen a napon gondolkozzak el, hogy az Istentől nekem kirendelt feladatokat, a mindennapi munkámat e földön mi szükséges a megélhetéshez, és a lelki életemhez nélkülözhetetlen erőfeszítéseket mennyire veszem komolyan? 
Minden munka visszahat ránk, tudnom kell, hogy igazából a külvilágban végzett munkával is önmagamat építem, szépítem. A semmittevésnek is megvan a következménye, én magam leszek minden szempontból puhány, tápos, tehetetlen. Aki tud dolgozni, az tud imádkozni is, de aki a munkáját, állapotbeli kötelességét nem végzi, annak az imája is egészen biztos, hogy lagymatag, vérszegény!
12.00 Torna! Vegyem komolyan a mozgást, különösen ha egy kényelmes, mindennel felszerelt házban vagy egy tömbházlakásban lakom. A semmittevés testet, lelket sorvasztó gyilkos, ne engedjem magamhoz közel!

13.00 Keresztény  Tanösvény! Nap mind nap művelnem kell elmémet, szép és igaz gondolatokkal, bölcs, örökérvényű igazságokkal, meditációval. A gondolkodás, az elmélkedés, a meditáció, szellemem mindennapi betevő kenyere, mely nélkül a szépre, jóra, igazra, szentre szomjas énem elsorvad, örökre meghal! Ma mivel Úrnapja, ezért az Oltáriszentségről fogunk elmélkedni!

17.30 Virtuális Zarándoklatunkon ma Eperjes Károly színművészt kérdezzük az Oltáriszentségről....

18.00 Szentmise! Karácsonykor Isten emberré lett, a kis Jézusban megtestesült, egy valóságos kisbabaként jött közénk! Hisszük és valljuk, hogy minden szentmisében ugyanez történik, ugyanaz az Isten ki Betlehemben emberré lett Mária igenjére, a szentmisében, a papok és a hívek kérésére kenyérré, borrá, táplálékunkká válik, a  legszentségesebb Oltáriszentségben közénk jön! Nagy titok, amit ma ünneplünk nagy tisztelettel!

19.00 Szentségimádás, a 2019-20-as tanév utolsó szerenádja a dévai templomban, holnap kezdődik Erdélyben a vakáció!  
Szeretettel, 
Csaba t.
2020. június 11. - Úrnapja

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nincs olyan reggel, hogy Isten ne indítana bennünket a jóra, a szépre, amikor fölkelünk, nincs olyan rossz tett, amely után belülről ne birizgálna: menj, békülj ki, kérj bocsánatot, kezdd újra! (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 30. szerda, Jeromos napja van. Holnap Malvin napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az Ő „kezébe kapaszkodva”

Mária szeplőtelen fogantatását, istenanyaságát hívő, valló ember számára egy új világ nyílik ki. Mikor Isten tőlem kér valamit, nem azt nézem, hogy mihez érzek magamban fizikai, lelki, anyagi erőt, hanem a Szűzanya példája nyomán, az Ő „kezébe kapaszkodva” képessé válok alázattal, mindig Istenre figyelő lélekkel teljesíteni kívánságát.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube