Békés, tisztább vizekre evezünk!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_P1070363.JPGKedves Zarándok testvéreim!

Eltelt a tanév, és mi elkezdjük nyári üzemmódban a keresztény tanösvényen folyó zarándokutunkat! 

12.00 órától a kérésetekre hallgatva, Noémi megtartja a maga tornaóráját, csak arra kér, hogy ne csak nézzétek, hanem ti magatok is álljatok fel és tornásszatok! Elég a virtuális jelenlétből, hajrá, mi is izzadásig, izomlázig vegyünk részt a tornaórákon!

A 13.00 órai keresztény tanösvény elmarad... a minden esti szentmisében, bőven lesz lehetőségem a nap gondolataival kapcsolatos meglátásomat nekem is megfogalmazni! 
17.30 Virtuális látogatásokat szeretnénk tovább is folytatni. Sajnos a szabad mozgás még mindig korlátozott Erdély földjén, így a zoom-os látogatásokkal kell beérjük.

18.00 A napi szentmiseáldozat nem fakultatív. Istent köszönteni, imádni mindennapi szent feladatunk, melyet végzünk és melyre továbbra is szeretettel hívunk, várunk a gyermekekkel.
19.00 Esti szerenád a Szentháromságnak. Gyermekeink, kollégáink úgy belejöttek, hogy azt mondták, hogy ők ezentúl akkor is végezni fogják, ha nem is lesz közvetítve az interneten. Én ennek nagyon megörvendtem, mert egészen biztos, hogy az ártatlan gyermekek imája kedves az élő Isten előtt. Gyertek, kapcsolódjunk be mi is, és esténként egy - egy órácskát időzzünk Mesterünk lábánál, akárcsak az evangéliumi Mária és Márta válasszuk mi is a jobbik részt, amit egészen biztos, hogy nem fognak elvenni tőlünk!
A nyári programunkat egy tanévvégi, koronavírustól szabaduló bűnbánó időszakkal kezdjük. Azt javaslom, hogy Keresztelő Szent János ünnepére készülve, Szent Ferenc vezetésével egy bűnbánati kilencedet kezdjünk holnap, június 16-án!
Többen kérdezték, hogy miért kell a szép nyár közepén bűnbánatról beszélni!? Nézzétek a csatolt kis filmet Szlovákiából. Meghirdettek egy vízi versenyt, de az áradások által elmosott szemét gátról nem tudtak, aztán mikor a versenyzők ideértek, akkor mindenki döbbenten hallgatott... 
Vajon bennem, bennünk vannak ilyen törmelékek, szeméthalmok, gátak, mely az élet folyását beszennyezik, gátolják?! A környezetvédelmet, a takarítást - Ferenc pápa szerint - magunkban kell kezdenünk! Mintha megfeledkeztünk volna a bocsánatkérésről, arról, hogy az őszinte bűnbánat tüzében Isten képes megtisztítani, újjáteremteni bennünket, de a világunkat is. Ezért nagy szeretettel hívlak, várlak holnap, július 16-án a belső tisztaságunkért szervezett bűnbánati zarándoklatunkra! Továbbra is 17.30 órakor kezdünk, virtuális látogatást teszünk minden nap egy - egy papnál, lelki embernél, meghallgassuk a tanítását, majd 18.00 órától a szentmisében átelmélkedjük a nap témáját! 
Biztos, hogy mindannyian arra vágyunk, hogy békés, tisztább vizekre evezhessünk!  
Szeretettel, a lelki zarándoklatban útitársatok, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube