Apák napja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_105026577_1835805799894609_542882230112890211_n.jpgAz apák napja világi ünnepnap, június harmadik vasárnapján, az idén június 21-én. imádkozzunk az édesapákért is, de a nevelő apákban is... hisz ők is az élet szolgálata mellett döntöttek.

12.00 Szentmise Csíksomlyón a Szent István Otthonban. Vége a tanévnek, itt a vakáció és a kettő mezsgyéjén, a koronavírusos világjárvány árnyékában, Isten áldását szeretnénk kérni gyermekeinkre, kollégákra és a támogató barátainkra! 

Fizikailag távol de lélekben közel, ma leginkább azokért szeretnénk imádkozni, akik gondoskodó apai szeretettel fordulnak az otthonainkban nevelkedő gyermekek felé! Istennek nemcsak hálát szeretnénk adni minden apáért, hanem imádkozni is szeretnénk apai hivatásokért!
17.30 Virtuális Zarándoklatunk ma a görög katolikus testvéreinkhez visz el. Pacsai János atyával a magyarországi görög katolikus egyházról, s az ottani bűnbánati szokásokról, gyakorlatokról szeretnénk elbeszélgetni. 

János atya nemcsak, mint pap, atyja az általa megkeresztelt, lelkiekben vezetett híveknek, hanem édesapa is, szép családja, nagyra nőtt gyermekei is vannak. A görög katolikus egyház nős, családos embereket is felszentel! Ezért is látogatunk hozzá a nemzetközi Apák Napján! 
Beszélgetésünk végén megkérjük, hogy egy bűnbánati imával zárjuk e szép napot!
Szeretettel, 
Csaba t.
2020. június 21
Kép: Anyai dédnagyszüleim ülnek, középen világos öltönyben édesanyám édesapja az ő testvéreivel.

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen képek fejezik ki számomra a tökéletességet? Semmiképpen sem a vágyaktól való tökéletes szabadság, a lét fölött való lebegés, hanem például az édesanyjához odabújó gyermek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 4. péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenhez vezető szeretet útja

A szertartások, szokások, hagyományok, megannyi beidegződés is csak eszközök, mankók, melyek által a szeretet útján továbbmehetünk. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube