"Én Uram, én Istenem, Istenem és mindenem...."

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_gyaszjelentesBethleni.jpgOly sok dolgunk van a világban, gyertek imádkozzunk bizalommal teremtő Istenünkhöz!

12.00 Torna - Ma diákjaink románból leteszik az érettségi vizsgát! Gyertek, értük is gyúrjunk, izzadjunk ma a torna alatt!
17.30 Virtuális Zarándokutunkon Kolozsvárra megyünk, megismerkedünk Hugó testvérrel, kit a napokban elhelyeztek Csíksomlyóra, de még nem költözött át! Ő fog Szent Ferenc szellemében a bűnbánatról, megtérésről, újrakezdésről beszélni! Olyan sok ítélkezés van a mai világban, ítélkeznek élők és holtak felett az irgalmatlan igazak, szobrokat döntenek le, könyveket, filmeket égetnek el! Vajon egy ilyen ítélkezős világban mi a mi feladatunk, dolgunk? 

18.00 Szentmisénket ma a kovásznai házunkban Anikó néniért ajánljuk fel, az ő lelke üdvéért imádkozunk! Kevés nálánál tisztábban látó, igaz embert ismertem, mint e nagyszerű Bethlen grófnőt. Ahogy ma is oly sokat irgalmatlanul ítélkezve népeket, társadalmi osztályokat bélyegeznek meg, neki is, akárcsak oly sokunknak, erdélyi magyaroknak el kellett szenvednie ártatlanul az egész életét meghatározó fájdalmas megkülönböztetést! Gyermekeink saját halottjuknak is tekintik a jóságos "nagymamát", akit arra kérünk, hogy a mennyből is viselje gondját ne csak a keresdi kastélynak, hanem a benne lakó gyerekeinknek, kollégáinknak és mindazoknak, kik ott jó szándékkal az alapítványunk házaiban megfordulnak!

19.00 Szentségimádás! A világban zajló eseményeket szemlélve, az irgalmatlan ítélkezők számának ugrásszerű szaporodását látva, mindinkább úgy látom, hogy a békés esti szerenád helyett egy engesztelő, világunkra Isten irgalmát kérő imaórákat kellene elkezdenünk! Vihar van a világunkban, a gyűlölködő ítélkezés vihara könnyen földrészeket boríthat lángba, a koronavírusnál sokszor pusztítóbb bajt szabadíthat akár a mi vidékeinkre is! Gyertek imádkozzunk, a béke Királynőjének közbenjárásával kérjük Isten gyógyító irgalmát magunkra, az emberiségre!
Oly sok dolgunk van a világban, gyertek imádkozzunk bizalommal teremtő Istenünkhöz, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube