Talán még választhatunk!?

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_33260054_92f5907a9004dcc484b79c807c244e2e_wm.jpgÉvek, évtizedek óta mondom, hogy menjünk ki a falu, a város szélén élő szegényekhez és a gyermekeket szedjük össze, neveljük szeretetre, békességre, mert ha nem, akkor is meg fognak nőni és sokkal több kárt fognak okozni a társadalomnak, mind amennyibe az ők becsületes felneveltetésük került volna!

A világ egy kis falu, az alul képzett, munkanélküli réteg előbb-utóbb a mi térségeinkben is ugyanígy el fog indulni és mindent felfog prédálni! Talán még választhatunk!? Vagy gyereket nevelünk verejtékes munkával, alázattal, bármilyen áldozatot vállalva, vagy a szemünk láttára ezek a vadon felnövő fiatalok ilyen-olyan színes forradalomban, "arab, amerikai(?!) tavaszban" szétvernek mindent. Annak a pénznek töredékéből amit fegyverekre költenek, a világ összes gyermekét szeretettel, békességben, kacagva fel lehet nevelni. Döntenünk kell, mert a hatalmas repülőgép anyahajóval a saját nagyra nőtt, felheccelt, feldühödött gyerekeinket nem fogjuk tudni levadászni! Felénk is lesznek politikai erők, - ez csak idő kérdése - akik felhergelik azokat, akiknek ma esélyük sincs, hogy beilleszkedjenek a társadalomba, mert életkörülményeik, neveltetésük, elszigeteltségük miatt nem képesek becsületes munkából megélni.
Ma azért imádkozom, hogy a döntéshozók, a politikusok, a pedagógusok, a társadalom tehetős rétegei és mi papok is ismerjük fel a feladatainkat, és ne méregdrága városnapokat szervezzünk vagy nyaralni menjünk, hanem keressük fel a szegénynegyedeket és legalább egy - egy kirándulásra, táborra vigyük el a szurtos, mocskos gyerekeket! A jövő a mi kezünkben van, senki sem sziget, a történelem, a mi tanítómesterünk rengeteg tragikus példával bizonyítja, hogy a háttérbe szorított, elhanyagolt rétegek, hogy tudják felégetni akár önmagukkal együtt is a világot!

12.00 Torna. A kényelmes, semmittevés ideje lejárt, ébresztő, foglald vissza akaratoddal testedet, izmaidat, ízületeidet, végtagjaidat, légy te az úr önmagadba és nem a lustaság, a kényelem, a tespedés!

17.30 Virtuális Zarándoklat az utolsó érettségi vizsgát ma letevő dévai fiataloknál.... Honnan jöttünk és merre tartunk?
18.00 Szentmise az életben kilépő fiataljainkért, hogy mindannyian megtalálják nagyra nőve is a maguk medrét!
19.00 Szentségimádásunkban magunk és a világ számára békét kérünk Jézus Krisztustól, ki önmagában a kereszten kiengesztelte, kibékítette az eget a földdel! Megváltásával bebizonyította, hogy az ember a maga valóságában képes Teremtőjével összhangban élni, a testben kibomló élet kompatibilis a Végtelennel.
Szeretettel, 
Csaba t.
2020. június 25.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Hisszük és valljuk, hogy akik nem találkoztak Jézus Krisztussal olyan módon, hogy az evangéliumot hitelt érdemlően hirdették nekik, emiatt nem hisznek Benne, vagy más valláshoz ragaszkodnak, azok lelkiismeretük mélyén szembesülhetnek Ővele, és dönthetnek a szeretet mellett, a jóság, az irgalmasság útján járhatnak. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 27. kedd, Szabina napja van. Holnap Simon és Szimonetta napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ádám és Éva története

Ádám és Éva története egy példázat, amely arról beszél, hogy az embernek Isten felkínálta az egész mennyországot. Milyen más lenne az emberiség élete, ha a szeretet mellett döntöttek volna, bíztak volna Benne, ha nem „piszkáltak volna bele” a Paradicsomba.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube