Keresztelő Szent János Születésnapja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_105407223_1838610596280796_5240149981510473121_n.jpgUram, tégy engem a te békéd eszközévé - Istengyermeki méltósággal, bűntől megtisztulva, szabadon élem életemet, szolgálva szeretettel Teremtő Istenemet, és az egész teremtett világot, közülük különös módon is az embertársaimat!

12.00 Torna Noémivel Déváról! Az ember társas lény, szükségünk van biztatásra, lelkesítő mesterre! Köszönjük Noéminek, hogy fáradhatatlanul biztat, bátorít, mind egy jó pedagógus, vezet napi egy órán keresztül szeretettel, jósággal kezébe veszi az életünket! Szeretettel köszönjük a kedves kétgyermekes édesanyának a munkáját, azt az erőfeszítést, mit értünk tesz!

17.30 Virtuális zarándoklat Kárpát-medence talán egyetlen működő remeteségében! Dr. Jakubinyi György, Erdély akkori főpásztora szentelte fel Keresztelő Szent János tiszteletére a Pap László atya által létesített, épített remeteséget a sóváradi dombok között! A gyermek Jézus stúdió munkatársa, Nitu Sándor által forgatott kisfilm érzékelteti a tiszta, természetbe beépülő remeteség nyugodt, békés légkörét, ahol jó megpihenni, egyszerűen csak "lenni"! Nekem is jó volt ott megpihenni, szeretettel László atyával elbeszélgetni!

18.00 Szentmise a remeteségben! Ahol az imádság, az Istennel való találkozás a fontos, ott jó megpihenni, elcsendesedni! A kis remeteségben két kápolna is van, az egyik most készült hatalmas gerendákból, mondhatnánk, hogy "Székely Stonehenge", melyben valóban jó imádságos csendben Istenhez fordulni! Itt mutatjuk be László atyával egy évszázados óriás bükkfából készült oltáron a szentmise áldozatot mindazokért, kik Istenbe kapaszkodva szeretnék újratervezni az életüket.

19.00 Szentségimádás Déván! Olyan jó tudni, hogy hiába választ el sok-sok kilométer, mégis megfoghatjuk egymás kezét, és odaülhetünk együtt Jézus Krisztus lábához! Se a tér, se az idő nem választja el azokat Istenüktől és egymástól, akiket a szeretet vezet! Mi mikor imádkozunk, egyek vagyunk a gyermekét dajkáló betlehemi szűzzel, Máriával, az esti tábortűznél Jézus lábainál ülő apostolokkal, Lázár testvéreivel, Máriával és Mártával, de a világmindenség Istent imádó sok-sok szentjével is. Kicsik vagyunk, botladozunk, de a mennyei Atyánk szeretetében fürödhetünk! Gyere te is, tarts velünk!
Szeretettel, 
Csaba t.
2020. június 24.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Azt a békét, örömöt, boldogságot, amely az ember szívét akkor tölti el, amikor hazaér, amikor hozzá tud bújni a mennyei Atyjához, Istenének a kezébe simul, nehezen tudom elmesélni. Az ember ebben az ölelésben teljesedik ki, és emberi méltóságunk talán ekkor van a legmagasabb fokon. Isten karjaiból kibontakozva visszatérni a munkánkba, ez az igazán gyümölcsöző és szép, értékes és értelmes az életünkben. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 7. péntek, Ibolya napja van. Holnap László napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hívek

A más vallásúak és a hitetlenek ezzel szemben nem sajnálják arra fecsérelni az idejüket,hogy széles körben terjesszék a Katolikus Egyház elleni vádakat, miközben az Egyház alig védekezik.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube