Szent László király ünnepe!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_fullsizeoutput_44e.jpegÁve, égi király híve,

királyoknak gyöngye, éke,

László, mennyeknek sorosa!

Ég királyát hűn követted,

országunkat védelmezted,

légy hazánknak bajnoka!

1192 körül született ez a himnusz, de lám - lám hiába telt el közel kilencszáz év, ma is aktuális, tiszta szívvel, felemelt fővel énekelhetjük! Igen, mert ami valóban érték az mindig is érték marad! A bajban lévő elesettek védelme, az ellenféllel folytatott bölcs párbeszéd, az igazságos közigazgatás, a nagylelkűség, mind- mind olyan erények, melyek Szent Lászlót mindannyiunk példaképévé teszik! E szép nyári napon legyen különösebb módon Szent László Király a mi példaképünk, tanuljunk tőle, öltsük magunkra az ő szép, értékes vonásait!
 
12.00 Torna - Szent László lóháton bejárta többször is az egész Kárpát-medencét. A fizikai erőnlét, a lendületes állóképesség, a mindennapi küzdelemhez szükséges életerő, nem a boltban vásárolható energiaitalból származik, hanem a kitartó, céltudatos mozgásból, edzésből. Az az izom, ín amit használsz, él, fejlődik, erősödik, az amit kímélsz, nem használsz, az ellustul, elernyed, elsorvad, használhatatlanul kárba vész! Ez ilyen egyszerű!
 
14.00 Történelem óra Hóvári János professzor úrral - Erdélyi fejedelemség történelmével ismerkedünk. Itt megosztom az elmúlt szombaton elhangzott nagyszerű adást, kinek nem volt alkalma akkor megnézni, az most pótolhatja:
 
18.00 Szentmise Szent László tiszteletére

 
Vigadozzál, magyar nemzet,
Harsonáljad, énekeljed
Új királynak új dalod!
Boldog Várad, szálljon híred,
növekedjék dicsőséged,
Visszhangozzák századok!
Csaba t.
2020. június 27.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege, hogy a másik emberre figyelek, kiüresítem önmagamat. Jézus Krisztus nem napi nyolc órára jött el az Égből, hogy közben félállásban a mennyei ügyes-bajos dolgokkal is tudjon foglalkozni a földi elintéznivalói után, hanem kiüresítette önmagát, hogy csak mi legyünk az Ő gondjai (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lelkiismeret és vallásszabadság

A lelkiismereti és vallásszabadság jogos védelméből vallásháborúk törtek ki, melyek súlyos vérengzésekhez, igazságtalanságokhoz vezettek oda-vissza.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube