Légy erős!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tortenelem_haborumontazs.jpgTöbb mint száz évvel ezelőtt, 1914. június 28. – Az Osztrák–Magyar Monarchia hadat üzen Szerbiának, ezzel megkezdődik az első világháború.

A történelem ismétli önmagát! Sajnos körülöttünk - itt is, ott is - nyíltan lángol a gyűlölet, a háború mindent pusztító kénköves tüze! Nem jön, hogy elfogadjuk, de Ferenc pápa szerint, elkezdődött a III. Világháború! A nagyhatalmak és a velük szövetséges országok újraosztják a világot, e hatalmas piacot, a XXI. század nagyon rafinált különféle eszközeivel, akárcsak a maffia! Sajnos a színfalak mögött, - a látszat kínos megőrzése mellett - minden megengedett egy totális háborúban! Ne lepődjünk meg, az emberek zöme, ma is ragadozó ösztöntől vezetve, a világra, mint megszerezhető zsákmányra tekint!  Nagyon kevesen látják a földi, anyagi javakon túli örök értékeket! Az emberek balgán itt, e rővid 50-100 év alatt akarnak tejben, vajban fürödni, anyagiakban dúskálva boldogok lenni! 
A nagy kérdés, amit e zűrzavaros világban fel kell tennünk magunknak, - az evangéliumi igazságok, örömök hirdetésén túl, hisz ez az egyetlen békés, járható út, mit Krisztus mutatott nekünk, - hogy itt és most a Kárpátok karéjában megbújva, mit tehetünk?! Félve, talán legszívesebben átaludnánk a következő 3-4 évet, de ez nem lehet! Az elmúlt évszázadokban, mikor az erőszakos cselekedetek sűrűbbek voltak, az Egyház jelszava tömören így hangzott: Mentsd meg a lelkedet! Igen, minden anyagi, szellemi erőt odatéve, lendületesen, bátran hirdetnünk kell Krisztus evangéliumát, hiszem, hogy ez az egyetlen előrevezető út az emberiség számára a békés, boldog együttélésre! Hirdessük minden erőnkből a szeretet parancsát úgy, hogy mi magunk és embertársaink is, a legértékesebb kincsünket, az örök életünket megmentsük minden veszély közepette! 
"Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! ... Ugye két verebet adnak egy filléren? S Atyátok tudta nélkül egy sem esik le a földre. Nektek minden szál hajatokat számon tartják. Ne féljetek hát!" Mt 10,28
Mentsd meg a lelkedet! Ma sem tud az Egyház jobbat mondani! Körülötted az emberek bármit is mondanak, tesznek, te ne térj le a szeretet útjáról! Szeresd Uradat Istenedet és felebarátodat mint önmagadat, bármi is történik benned vagy körülötted! Az életedben, a gonosz léleknek ajtót a gyűlölet nyit! A benned és körülötted gomolygó emberi létből, marék porságunkból fakadó gyengeség, gyarlóság, bűn megsebezhet, össze is törhet, de életedet az ördög számára otthonná csak a megrögzött gyűlölködés teszi! Ne Sebezhetetlen vagy, ne félj, tudnod kell, hogy csak az önmagad által megnyitott gyűlölet ajtaján keresztül ronthat rád az ördög, mint ordító oroszlán, hogy testedet, lelkedet a kárhozatba taszítsa!
12.30 Szentmise - Sajnos Déván csak ketten maradtunk papok és ezért ezentúl, hogy a két templomot el tudjuk látni, a vasárnapi szentmisénket egy fél órával eltoljuk!
Szeretettel hívlak várlak, 
Csaba t.
2020. június 28

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Amikor Szent Ferencet magasztalták társai, azt mondta: „Ne dicsérjetek! Ha más ugyanekkora kegyelmeket kapott volna, mint én, sokkal többre juthatott volna.” Ezt meg is lehet fordítani: ha ugyanazokat a kísértéseket, nehéz élethelyzetet, családi hátteret kapnám én, mint egy másik ember, akkor derülne ki, hogy az életszentség útján hol állok. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 24. szombat, Salamon napja van. Holnap Blanka és Bianka napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A semmiből a végtelenbe tartunk

Hiszem, hogy a mai kor embere sokkal kevesebb bűnt követ el, mint a régi korokban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube