Zajlik az élet!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_118373899_1900804270061428_6445492089005113254_n.jpgLassan eltelik a vakáció, sajnos a csatolt íráshoz fűzött képre oda lehetne tenni még a hátizsákot, a túrabakancsot, de a kerti szerszámokat, a bicikliket, görkorcsolyát is, stb.... mert sajnos vírus miatt, netán az internet miatt, vagy szimpla lustaságból, de ezek a dolgok is a raktárba kerültek. 

 
 
 
12.00 Barangolás Szülőföldön! A Szászsebesről készült kis filmeket szeretnénk megosztani! Egy működő ferences kolostor vendégei voltak a gyerekek! Teljeskörű ismerkedés, szentmise, imádság, séta a veteményeskertben, barátkozás a nyuszikkal, sokféle kapirgáló tyúkocskával, incselkedés a kakassal, még a méhek kaptárába is bekopogtatott egyik életrevaló fiúnk, aki aztán azt is megmutatta, hogy hogyan kell három másodperc alatt száz métert szaladni... A lányok, sőt a fiuk is részt vettek a nagy ferences lecsó főzésben, mit a végén örömmel el is fogyasztottunk... 
Zajlik az élet! Ma Déva környékének talán legszebb tájára, Nagyágra megyünk! Ez a helyiség nem csak fekvésével büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy itt a római kortól aranybánya működött még az elmúlt években is. Tudtommal itt indult a bányászati szakképzés Erdély földjén! Gyertek velünk mert utánajárunk, ma mindent szépen megvizsgálunk, megnézünk, és holnap nektek is beszámolunk a látottakról.
18.00 Szentmise a nagyági Római Katolikus templomban! A düledező templomot jó emberek, a hajdani ferences provinciális, Écsy János atya, testvérének a vezetésével szépen felújították! János atya e vidékről származott és számomra azért olyan kedves, mert ő fogadott be engem a szerzetes rendbe. 
Ma is gyermekeink egy vidám játékra hívnak benneteket! Ne teljen el nap kacagás, vidám játék nélkül! Ha orvos lennék e koronavírusos világban, mindenkinek a receptre felírnék egy félóra vidám társasjátékot.  

Csaba t.
2020. augusztus 26.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A lelkiismeretünk szavát kell állandóan, figyelmesen és érzékenyen kutatnunk, mely által Isten minden embert hívogat a szépre, az igazra, figyelembe véve az adott ember életkörülményeit, vallását, neveltetését, népének és családjának hagyományait. Igaz meggyőződésünkből származó tetteink mutatják meg, hogy életünkkel, emberi kapcsolatainkkal Jézust szolgáljuk-e, akár anélkül is, hogy Jézusról egyáltalán hallottunk volna. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. október 28. szerda, Simon és Szimonetta napja van. Holnap Nárcisz napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tetteink következményei

Nem Isten az, aki bünteti az ártatlan utódokat – mi magunk tesszük ezt, ha nem vállaljuk becsületesen apai-anyai hivatásunkat, szeretetlenek, önzőek, figyelmetlenek vagyunk, rossz példát mutatunk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube