Mária anyai szeretete

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_119049866_1914751702000018_8509245919132305979_n.jpgEzen a szép napon nemcsak Jézus Krisztus édesanyjának, Máriának a születésnapjáról emlékezünk meg, hanem a Szent Adorján közbenjárását kérve a fogvatartottakról is és a fogvatartókról is. Ugyancsak ma hozzuk imádságos szeretettel a jó Isten elé mindazokat, akik nem tudnak írni, olvasni! Úgy gondolom, hogy Mária anyai szeretettel nem virágot kér tőlünk, hanem azt, hogy most a tanév kezdetén siessünk a tanulatlan, iskolába nem járó emberek segítségére! A zsúfolásig megtelt börtönök lakói nagyrészt írástudatlanok, általában 5-6 osztályt végeztek a súlyos évekre elítélt testvéreink! Mária az angyali üzenet után nem magát ünnepeltette, hanem serényen elindult Erzsébethez szolgálni, szeretni!

Az új tanévre készülve, szeptember 8-án, az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napján és a büntetés-végrehajtási szervezetek napján, Erzsébethez igyekvő Mária példájára, szolgáló szeretettel induljunk el és keressük fel azokat a gyermekeket, akik veszélyeztetve vannak, akik szülei, rokonai nem szervezték meg a gyermek beiskolázását!
12.00 Keresztény Tanösvény - A tanuló ifjúság védőszentjévé, Szent Antal kilenceddel készülünk a közelgő tanévre!
18.00 Szentmise - Mária szülinapi köszöntője, a dévai templomban!!
Szép ünnepnapot kívánva, 
Csaba t.
2020 szeptember 8.
Kép: Alvinci Mária kegykép

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szeretet lényege nem az önmagam nézése, hanem a találkozás, a másikhoz való odafordulás. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 3. csütörtök, Ferenc napja van. Holnap Borbála és Barbara napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Természet

Természetes, hogy kinövünk egy-egy cipőt, ruhadarabot.Társadalmi szokások, valós vagy vélt értékes beidegződések dőlnek körülöttünk halomba. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube