Háromnapos online lelkigyakorlatra hívlak!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_122039755_1957081231100398_7919643203070309615_n.jpgA XXI. század embere rabságban szenved! A három M rabjai vagyunk: Most, Mindent, Magamnak! Az önzés hihetetlen erővel támadja, fojtogatja a nemzeteket, a társadalmakat! Sajnos, a koronavírusos időszak nagyban elősegíti az egoizmus terjedését. Nem látogatjuk egymást, nem fogunk kezet, nem puszilunk meg senkit, félve nyúlunk egymás holmijához, nem adunk kölcsön semmit, begubózunk, magunkba vagyunk, a magunk gondjaival foglalkozunk. Nagyon veszélyes időszaknak tartom ezeket a heteket, hónapokat, különösképpen a gyerekekre nézve.

Testünket, lelkünket, de a kisebb - nagyobb közösségeket is megfojtja ez a koronavirusnál veszélyesebb, alattomos, mindenhová beszivárgó 3M! Ha monitorizálnánk az általa megfertőzött embereket, társadalmakat, döbbenten látnánk, hogy korunk legtöbb problémája ide vezethető vissza! Hogy e valós veszélyekre felhívjam a figyelmet, szeretnék egy háromnapos tridumot tartani, természetesen online, amelyre mindenkit örömmel várok. A lelkigyakorlat most csütörtökön, pénteken és szombaton este 18.00 órától a szentmise keretében lesz megtartva! Október 22-23- 24, a három napnak a témája: Most, Mindent, Magamnak.
1. Most: Nem érdekel a múlt, nem akarunk tanulni még a saját hibáinkból sem, de a holnappal sem foglalkozunk, tudatosan sporttal, tanulással, anyagiak spórolásával nem készülünk a holnapra! Itt és most jól érezzük magunkat, a többi nem számít!

2. Mindent akarok birtokolni, élvezni, elfogyasztani! Tányéromba nem annyit teszek amennyi jólesik, hanem mindent el akarok venni! Nem a maximális fogyasztás egy bölcs autótervező mérnöknek a célja, hanem az optimális fogyasztás, az egységnyi üzemanyaggal elérhető sebesség, lóerő! Nekünk nem elégetnünk kell a világot, nem azért élünk, hogy együnk, birtokoljunk, hanem azért élünk s használunk anyagi javakat, hogy szép, örömteli, termékeny életünk legyen!

3. Magamnak: Sajnos az emberek nemcsak elsodródnak egymástól, hanem tudatosan el is távolodnak társaiktól! Félelmetes, hogy gyermekeinknek e járványos időszakban azt kell mondanunk, hogy senkinek semmit ne adj oda, sőt meg se engedd, hogy hozzáérjen más a te dolgaidhoz az iskolában vagy a játszótéren, de te se érj semmihez amit más megfogott! Ezerrel folyik intézményes keretek között az önzésre való nevelés! 

Kapaszkodjunk Krisztusba, ki nem csak ismerte a prófétákat, a törvényeket, de idézte is őket, ugyanakkor minden szavunkra, cselekedeteink jövőbeni hatására is figyelmeztet bennünket! Ugyanakkor arra is kér, hogy ne olyan kincseket gyűjtsünk amit a rozsda szétrág és a moly elemészt, hanem lelki kincseket, olyanokat, amelyek megmaradnak az örök életre! Jézustól megtanulhatunk közösségben élni, mindenhova testvéreivel megy! A Kánai lakomától az Utolsó vacsoráig mindenben együtt van a barátaival, tanítványaival! Jézus útja a mi utunk! Vegyük fel a harcot a világunkat fojtogató önzéssel, a 3M pandémiával!
Szeretettel biztatlak, gyertek, gondolkodjunk együtt, 
Csaba t.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen képek fejezik ki számomra a tökéletességet? Semmiképpen sem a vágyaktól való tökéletes szabadság, a lét fölött való lebegés, hanem például az édesanyjához odabújó gyermek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 4. péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenhez vezető szeretet útja

A szertartások, szokások, hagyományok, megannyi beidegződés is csak eszközök, mankók, melyek által a szeretet útján továbbmehetünk. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube