Legyetek hát éberek...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_92247393_3206265766052183_6195868552184987648_o.jpgAki hűségesen kitart Krisztus tanítása mellett az kegyelmi kapcsolatban él Istennel.

 

 
 
 
18.00 Szentmise: Az egyházi év utolsó napjaiban az Egyház a végső dolgokra irányítja a figyelmünket! Mindannyiunknak szól a Jézusi figyelmeztetés: "Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok sem a napot, sem az órát." Mt 25,13 Megvagyok győződve, hogy még nem érett búzakalász ez a világ, szerintem messze van a világ vége, de ennek ellenére a novemberi bezártság alatt csendesedjünk el, nézzünk magunkba, és írjuk meg a végrendeletünket! Itt nem csak az anyagi javakra gondolok, hanem elsősorban vegyük számba, hogy eddig milyen projekteken dolgoztunk, és ha valami bajunk lenne, akkor azt vajon ki tudná jól tovább vinni! Sok értékes dolog több generáció becsületes munkáját feltételezi, nem csak a jelenben kell csapatban gondolkodnunk, hanem az évtizedek, évszázadok távlatában is... Én Déván egy háromszáz éves kolostorban eddig eltöltöttem közel 30 évet.... az épület korának 10% hozzánk tapad... de mi lesz tovább? Ugyanígy te is benne vagy valami szép - valami jó munkában! Mi lesz annak a sorsa, ha akár most egy fertőzés, vagy más baj megakasztja az életedet.... ?
Bizalommal nézzünk magunkba, és hozzuk meg a bölcs döntéseinket!!
Szeretettel, 
Csaba t.
2020. november 13. – Péntek
Evangélium
Jézus így beszélt tanítványaihoz második eljöveteléről: „Mint ahogy Noé korában történt, úgy lesz az Emberfia napjaiban is. Ettek, ittak, házasodtak, férjhez mentek addig a napig, amíg Noé be nem szállt a bárkába. Akkor jött a vízözön, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy történt Lót napjaiban is. Ettek és ittak, adtak és vettek, ültettek és építettek. De amelyik napon Lót elhagyta Szodomát, kénköves tűzeső hullott az égből, és elpusztította valamennyit. Ugyanígy lesz azon a napon is, amikor az Emberfia megjelenik. Aki abban az órában a háztetőn tartózkodik, és holmija van lenn a házban, le ne jöjjön érte, hogy elvigye! Aki a mezőn lesz, haza ne jöjjön! Emlékezzetek Lót feleségére! Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt; aki pedig elveszíti, megmenti azt az (örök) életre. Mondom nektek: azon az éjszakán ketten lesznek egy fekvőhelyen; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Két asszony együtt őröl; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják. Ketten lesznek a mezőn; az egyiket felveszik, a másikat otthagyják.” A tanítványok megkérdezték: „Hol lesz ez, Uram?” Azt felelte: „Ahol a holttest van, odagyűlnek a sasok.”
Lk 17,26-37
20.00 Rózsafüzér beteg, karanténban lévő testvéreinkért!

Kép: Jézus Szíve Szobor a Gordon tetőn
Fotó : Bálint Elemér

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen képek fejezik ki számomra a tökéletességet? Semmiképpen sem a vágyaktól való tökéletes szabadság, a lét fölött való lebegés, hanem például az édesanyjához odabújó gyermek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 4. péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenhez vezető szeretet útja

A szertartások, szokások, hagyományok, megannyi beidegződés is csak eszközök, mankók, melyek által a szeretet útján továbbmehetünk. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube