Jó dolog az életet vállalni...

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_95663364_3067758536603816_2577762169022054400_o.jpgMáriát, mint gyermeket köszöntjük ezen a napon. Jó tudni, hogy minden nagy ember kisgyermekként kezdte. Máriát vállalták a szülei, vállalta az Egyház, a korabeli társadalom... Adná az Isten, hogy a mai közélet is életpárti, gyermekvállaló legyen!

Egy emberrel nem tud jobb dolog történni, mint amikor gyermek költözik az életébe! Sok-sok "Máriát" fogadtunk be az évek alatt! Soha nem felejtem el Irénkét, ő is három éves volt, nagy fekete szemekkel pislogott az édesanyja mellett, talán 1993 őszén ő volt az első ilyen korú kislány, akit Isten nevében befogadtunk. Édesanyja egy egyszerű, sokgyermekes pásztor feleség, kinek a családja összedőlt, jött a tél és sírva kérte, hogy fogadjam be az ő kis "Máriáját".
Néztem a sírásra görbülő arcú kislányt és azt mondtam, hogy szegényke nagyon szomorú lesz, ha itt hagyja.... Az édesanya bizalommal rám nézett és azt mondta, hogy nem fog sírni, mert tudja, hogy jó helyen van, ő okos kislány. És valóban jó barátok lettünk, az évek elteltek, és Irénke nemcsak végzett a tanulmányaival, hanem néhány évig még kollégám is volt, segített a kicsik nevelésében.
Jó dolog az életet vállalni, hordozni, otthont adni a bajba kerülő gyermekeknek. 
Csaba t.
A képen Páll Éva nevelőnő által, Déván a családjába befogadott kislányok, nyári ünneplőben!

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Milyen képek fejezik ki számomra a tökéletességet? Semmiképpen sem a vágyaktól való tökéletes szabadság, a lét fölött való lebegés, hanem például az édesanyjához odabújó gyermek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 4. péntek, Borbála és Barbara napja van. Holnap Vilma napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Istenhez vezető szeretet útja

A szertartások, szokások, hagyományok, megannyi beidegződés is csak eszközök, mankók, melyek által a szeretet útján továbbmehetünk. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube