Töltsön el a hála

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_138826188_2039017672906753_8527158338670970438_n.jpgSietek, dolgom van Csíkszeredában, egyenletesen veszem e levegőt a fagypont alatti korai órákban! A mai evangéliumot forgatom a fejemben! Egy ember keresi fel Jézust, leprás, segítséget kér! Mesterünk röviden, tömören szól: „Akarom! Tisztulj meg!” Erre rögtön elmúlt a leprája, és megtisztult."

Mk 1,40
A leprás gyógyulása biztos, hogy csoda! Sajnos akkor is sokan közömbösen mentek el a csodák mellett, ma is ez történik! Kétoldali tüdőgyulladással kórházba kerültem, száz évvel ezelőtt simán meghaltam volna ebben a betegségben, ma okos orvosok nyugodt munkája jóvoltából, Teremtőnket dicsérve munkámat végezhetem  e gyönyörű világban!
Lélegzem! Számomra ez csoda! Töltsön el a hála, az öröm, a fény, a ragyogás minden egyes lélegzetvétellel, és bölcsen használjam ki a drága időt, mit az új esztendőben ajándékba kaptunk!
18.00 Szentmise a kovásznai otthonunk gyerekeivel!

20.00 Rózsafüzér - Házszentelés a kovásznai Boldog Apor Vilmosról elnevezett otthonunkban!

21.00 Esti beszélgetés: Ma Adrienn Dobosné Burján kérdése kapcsán szeretnénk beszélgetni a kamaszok neveléséről. (Egy tanévnyi anyagot tízpercbe belesüríteni, hát .... csodát senki ne várjon tőlünk!): "Tisztelettel köszöntöm. Csaba testvérnek nagy tapasztalata van a nevelésben. Tisztelettel kérdezem, hogy Ön szerint: Mik azok az alappillérek, amelyekre kollégiumi nevelőként, egy keresztény nevelőnek különösen is oda kell figyelnie a munkája során? Adott egy kollégiumi közösség, koedukált, hívő, nem hívő, katolikus, református, evangélikus kamaszok. XXI. század, okostelefonok, tabletek világa. Véleménye szerint melyek ma a keresztény nevelés alapkövei? Köszönöm a kérdezés lehetőségét. Isten áldása legyen továbbra is életén, munkáján!" Adrienn

Szeretettel várunk, 
Csaba t.
2021. január 14.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…a fiatalok sokszor és jó szemmel meglátják az álságokat, a képmutatást, a hamisságot. Ne engedjük el a kritikát a fülünk mellett, legyen ez önnevelési lehetőség számunkra. És bizony, ahogy mi, felnőttek sem vagyunk tökéletesek, belefér az is, hogy a fiatal téved, hibázik… – ettől ne essünk kétségbe.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 21. csütörtök, Ágnes napja van. Holnap Vince és Artúr napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 1/3

Isten nagy szeretettel megformálta, megteremtette az embert, és egyetlen gyümölcs elfogyasztása miatt haragosan kiűzte az Édenkertből? Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube