Igaz hitükhöz ragaszkodjunk

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_138329325_2038189222989598_4470306037414966168_o.jpgVéget értek az ünnepek, elkezdődött az első évközi hét, a csendes munkás hétköznapok! Lebontjuk a karácsonyfát, eltűnik az ünnepi ragyogás, a pap zöldben misézik és mi rálépünk a keskeny, meredek útra, az irgalmas, kitartó, bölcs szeretet útjára! Jézus a mi példaképünk, öltözzünk neki és kezdjünk el szeretni úgy, ahogy Mesterünk tette! 

 
Ma is vannak lázas betegen fekvő emberek! Ahogy Jézus imádkozott Péter anyósának az ágyánál, mi is imádkozzunk a betegekért! Ne a félelmet, a pánikot terjesszük, hanem - legalább - egy hívás erejéig keressük fel az ágyban fekvő bajban lévőket! Gyakoroljuk tudatosan az irgalmasság testi, lelki cselekedeteit! Kárpát-medencében több ezer ember ma is koronavírus miatt beteg, és sokan titkolják, takargatják a betegséget, mint valami szégyenletes dolgot! Sajnos ez így van, - tapasztalatból tudom, mert valamilyen szinten én is átéltem, - bennünk van, hogy egy magyar embernek szégyen a betegség, a rinyálás! 
Fontos, hogy a karanténba zárt testvéreinkről ne feledkezzünk meg, egy - egy tányér étel, telefonos megkeresés nagyon sokat jelent a világtól elzárt, az ismeretlen bajjal négyszemközt maradt testvérednek! Tudatosan vigasztaljuk, erősítsük egymást, legyünk a betegek számára élő "antitest", hisz az emberi szeretet - ahogy sok tudós is mondja - a legerősebb imunerőt fokozó gyógyszer!
18.00 Szentmise: Szent Hilárius közbenjárását kérve, ősi, igaz hitükhöz ragaszkodunk.
20.00 Rózsafüzér és házszentelés Segesváron!
Szeretettel várunk, 
Csaba t.
Kép: tanuljunk szeretni az otthonban élő gyerekektől
2021. január 13. 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A bűn olyan, mint egy gát, amely elállja a kis patak futását a végtelen tenger felé. Ettől a víz kavarog, örvénylik, medréből kiáradva könnyen katasztrófát okozhat, sok életet, értéket elpusztíthat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. január 26. kedd, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 3/7

Mondják, milyen sok abortusz és válás van manapság.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube