KILENCED BOLDOG APOR VILMOSHOZ - 8. Nem tér le az evangélium, a szeretet útjáról a világháború poklában

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos8.jpgNem tér le az evangélium, a szeretet útjáról a világháború poklában

 

 

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek!
Miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.
Életrajzi adatok:
Szörnyű, véráztatta világháborús évek alatt megmarad jó pásztornak, vigasztal, bátorít, főpásztori körleveleiben int, bölcsen tanít. Akkor, amikor oly sokan letérnek a szeretet útjáról, akkor Ő szavaiban, írásaiban, hitet tesz mindenütt ahol teheti, a szeretet és a jóság világformáló erejéről. Nem sodródik a szörnyű világháború által felkorbácsolt gyűlölet árjában, mocsarában, hanem híveinek szolgálatában fáradhatatlanul menti, ami menthető. Abban a kegyetlen, durva világban kitart hitében, Ő a nyugodt reménység tiszta tüzének őrzője és hordozója. Hisz a szeretet mindent megoldó végső győzelmében!
Könyörögjünk:
Más bűne nem jogosít fel bennünket arra, hogy letérjünk a szeretet útjáról. Add Urunk, hogy bármi is történik körülöttünk, még ha öldöklő háborúba is torkollik világunkban az eluralkodó kapzsiság, gyűlölet, mi Boldog Vilmos püspök példájára és közbenjárására meg tudjuk őrizni emberi méltóságunkat, élő hitünket, erőt adó reményünket, és mindenki felé fényt, jóságot árasztó őszinte szeretetünket. Segíts Urunk, hogy másoknak bűnös indulatai, féktelen vágyai, szavai, tettei ne fertőzzenek meg és ne tudjanak magukkal sodorni a bűnös pusztulásba.
Előimádkozó: Boldog Vilmos püspök, te aki életed árán védted gyermekeinket, családjainkat.
A közösség: Könyörögj érettünk!

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A legkisebb, legfonnyadtabb krumpli is, míg élet van benne, növeszti csíráját a fény felé. És miért? Hogy gyökeret eresszen. Hogy virága legyen, hogy termést hozzon, hogy megajándékozza a világot. Ha minden egyszerű teremtmény erre vágyik, miért ne lenne meg ez bennünk is, emberekben? (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 20. kedd, István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Mert ott volt.”

Európán végigsöpört két világháború, forradalmak követték egymást, nagy anyagi jólét szakadt sokak nyakába, legtöbben nagyobb komfortban élünk, mint évszázadokkal ezelőtt a fejedelmek, nagyurak, míg sokak megélhetése pedig bizonytalanná vált.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube