Irgalmasság iskolája 8

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_12711222_1066882523353429_8150691971501271647_o.jpgAz irgalmasság lelki cselekedetei:

1. a bűnösöket meginteni

 
 
Bűnösöket meginteni 1/2:
Irgalmasság Iskolájának nyolcadik hetének témája: "Bűnösök megintése!"  Nagyon fontos kérdés, melyet vagy hihetetlen pusztító vehemenciával gyakorlunk, vagy végtelenül toleránsak vagyunk, és mindent elnézünk nagylelkűen!!
Adná az Isten, hogy egymást jóságosan képesek legyünk a jóra inteni, úgy, hogy ne fájjon a kimondott igazság, hanem jóságosan gyógyítson!!
Nagy szeretettel osztom meg a bécsi magyar közösség előtt e témával kapcsolatosan február 21-én, most vasárnap elhangzott elmélkedésemet!
Csaba t.
Csaba testvér elmélkedése:

Olvastam egy fiktív leveled, mit egy elkárhozott ember irt a komájának, aki bár templomba járt, szépen élt, de soha nem figyelmeztette az ő barátját, arra hogy nem szabad bűnöket elkövetni, hogy sokkal jobb szépen szentül élni, mint mindenféle mocskos vétkekben vergődve lassan a pokolra jutni!! Döbbenetes volt számomra ez a levél, mert az elkárhozott lélek joggal kérte számon az ő barátjától, hogy miért nem hívta meg egy kávéra, és miért nem próbálta ráébreszteni őt arra, hogy ez az út amelyen jár a pusztulásba vezet!! Irgalmasság lelki cselekedetei közül az első arra hívja fel a figyelmünket, hogy egymásért felelősek vagyunk, hogy egymást jó szóval, szeretettel, bizalommal segítenünk kell, abban, hogy ístengyermeki méltóságban,  szépen, szentül éljünk ezen a földön!
Természetesen a jó dolgot jól is kell végezni! Bűnösöket meginteni nem könnyű dologi! Mielőtt ennek a szép és szent feladatnak neki állnánk, gondolkozzunk el azon, hogy hogyan is közelítsük meg a testvérünket úgy, hogy valóban ő is, de mi magunk is szabadok, tiszták maradjunk, legyünk  a bűntől!! Életemben egyszer adatott meg az, hogy egy vízben fuldokló embert kimenthettem, de emlékszem, hogy mikor az életéért rúgkapáló ember felé úsztam nagyon féltem és figyeltem arra, hogy a veszélyben lévő ember  kétségbe esésében nehogy engem is magával rántson a mélybe! Óvatosan közelítettem meg, és mikor kiértünk a partra össze ölelkeztünk és mindketten örömünkben sírtunk! Jó volt megmenteni azt az ismeretlen fiatal ember! Jó volt isten szép kék ege alatt szabadon lélegzeni, állni két lábon a drága anyaföldön!!
Szeretettel biztatom a kedves testvéreimet, hogy nagy - nagy alázattal segítsük egymásnak  talpra állni, békében szeretetben szabadon élni bűnékül!! Jézus mondta, hogy nincs nagyobb öröm a mennyben, mind egy megtérő bűnösnek!! Megvagyok győződve, hogy nagyobb jót nem tudunk tenni, mintha egymás lelki szabadságát visszaadjuk, vagy segítünk nagylelkűen megőrizni!! Tegyünk meg mindent, azért, hogy jókedvű örömben, szabadon, istengyermeki méltóságunkban élhessük életünket!!
Sajnos nem tudunk Bécsből élő adással jelentkezni, de bepótoljuk, szerdán szeretettel várom a kedves testvéreket a www.magnificat.ro oldalon, hogy átelmélkedjük az irgalmasság lelki cselekedetei közül az elsőt: bűnösöket meginteni!
Szeretettel,
Csaba t.
b_300_300_16777215_00_images_stories_1606525_359867860818221_143939066_o.jpgBűnösöket meginteni 1/2: